20 Ιουνίου, 2017

Τα πανεπιστήμια εκπέμπουν SOS

Νέοι του Ποταμιού - Κοινότητα Παιδείας

Την στιγμή που οι καταγγελίες για το εμπόριο ναρκωτικών στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ και στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ολοένα πληθαίνουν και ενώ ο ακαδημαϊκός κόσμος απαιτεί μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα για να ζωντανέψουν ξανά τα πανεπιστήμια μας, ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει αναρμόδιος και πετάει το μπαλάκι στους φοιτητικούς συλλόγους και τα μέλη ΔΕΠ των ιδρυμάτων.

Κατά τον υπουργό η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ένα ρωμαλέο (sic) φοιτητικό κίνημα που θα εκδιώξει τους εμπόρους ναρκωτικών… Ως Νέοι του Ποταμιού καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο τις απαράδεκτες και εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του υπουργού.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου, είναι και επικίνδυνος, διότι δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και των νέων, οι οποίοι για αυτόν πρέπει να βρουν μόνοι τους τον τρόπο να διώξουν τις συμμορίες και τους εμπόρους από τις σχολές τους. Ως Ποτάμι έχουμε ξεκαθαρίσει και παλαιότερα πως τασσόμαστε υπέρ της πλήρους κατάργησης του ασύλου και υπέρ της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας για τις περιπτώσεις τέλεσης εγκλημάτων στα πανεπιστήμια.

Αρμόδια για το εμπόριο ναρκωτικών και τις συμμορίες στις σχολές είναι και πρέπει να είναι μόνον η αστυνομία. Στον αναρχοκρατούμενο κόσμο που οραματίζεται η κυβέρνηση βασιλεύει η αυτοδικία και η παρανομία. Στον κόσμο που οραματιζόμαστε και ελπίζουμε εμείς, οι υπόλοιποι
πολίτες αυτής της χώρας, βασιλεύει η κοινή λογική και ο σεβασμός στην αξία του ανθρώπου.