24 Ιουλίου, 2015

Τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν πρέπει να συνοδεύονται από μεταρρυθμιστική ορμή

Ζωή Αποστολοπούλου

Το Ποτάμι θα στηρίξει εκείνα τα νομοσχέδια που διαπνέονται από μία μεταρρυθμιστική ορμή που οδηγεί στον εκσυγχρονισμό της χώρας κι όχι νομοσχέδια που χαρακτηρίζονται από παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι συμμετείχε το στέλεχος του Ποταμιού, κ. Ζωή Αποστολοπούλου.

Η κ. Αποστολοπούλου ξεκίνησε την τοποθέτησή της τονίζοντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει παρέλθει οριστικά κι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. «Αντιμετωπίζοντας αυτό το δεδομένο, το Ποτάμι θα τηρήσει μια υπεύθυνη στάση, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν το Ποτάμι θα παράσχει ανεπιφύλακτα τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, η κ. Αποστολοπούλου διευκρίνισε ότι «αυτό που το Ποτάμι ενδιαφέρεται να κάνει είναι να βοηθήσει σε μια μακροχρόνια στήριξη της χώρας».

Διευκρίνησε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στο αν τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν συνοδεύονται από μία μεταρρυθμιστική ορμή που οδηγεί στον εκσυγχρονισμό της χώρας κι όχι από παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές. Ανέφερε, μάλιστα, συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως οι διορισμοί κι οι απόπειρες αλλαγών στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, ως προς το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, η κ. Αποστολοπούλου υπογράμμισε ότι το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η διευκόλυνση υιοθέτησης λύσεων πολιτικής διακυβέρνησης που να βασίζονται στη συναίνεση και τη συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα έχουν τη στήριξη μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

24 Ιουλίου 2015, ΣΚΑΪ.