12 Απριλίου, 2019

Τα Εξάρχεια φορτώνονται με την εγκληματικότητα όλης της πόλης

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Γιάννης Κωνσταντινίδης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ 100,3 και στη Χριστίνα Βίδου

Με την ιδιότητα του κατοίκου Εξαρχείων μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή της Χριστίνας Βίδου "Ζωή.gr" ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση κατοίκων των Εξαρχείων στη συμβολή Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η οργανωμένη Πολιτεία σπρώχνει την εγκληματικότητα στη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας. Ο δημόσιος χώρος και το περιβάλλον των Εξαρχείων επιβαρύνονται για λογαριασμό ολόκληρης της πόλης και γκετοποιούνται. Και στη συνέχεια τους προσάπτουν την κατηγορία του γκέτο, του άβατου», σημείωσε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. «Το θέμα λοιπόν δεν είναι το πώς θα εξαφανίσουμε τα Εξάρχεια, αλλά πώς θα λύσουμε τα προβλήματά τους. Και η δημιουργία της αίσθησης ότι η περιοχή αστυνομεύεται είναι ένα στοιχείο της λύσης».

Στην ερώτηση αν ο ίδιος φοβάται, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης απάντησε ότι «η αγανάκτηση των κατοίκων των Εξαρχείων δεν πηγάζει από τον φόβο τους, αλλά από τον περιορισμό στον οποίο υπόκειται ο δημόσιος χώρος τους και οι επιλογές τους».

Aκούστε το απόσπασμα: