25 Ιανουαρίου, 2017

Τα δυο χρόνια του μνημονιακού bonus

Μπροστά | Πολιτική Κίνηση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα "γιορτάσει" σήμερα δύο χρόνια στην εξουσία. Δύο χρόνια παράταση της μνημονιακή οδύσσειας, δύο χρόνια συστηματικής δίωξης της παραγωγικής Ελλάδας, δύο χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων στους αδύναμους.

Όσοι περίμεναν μια ανάσα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας, έχουν διαψευστεί. Η κακή Μεταπολίτευση, όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά βρήκε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους ιδανικούς συνεχιστές της. Αντί αλλαγών, φορολογία μέχρι και στον αέρα. Αντί προοπτικής, μισθοί των 300-400 ευρώ, φτώχεια για τους νέους και όχι μόνο. Αντί για πατριωτισμό, παράδοση των υπουργείων στους διεθνείς οργανισμούς και της δημόσια περιουσία στους δανειστές. Αντί για χρηστή διαχείριση και σεβασμό στους φόρους των πολιτών, κάνουν βόλτες με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, ενώ επιχειρούν κατάληψη του κράτους και της δικαιοσύνης με τα δικά τους «παιδιά». Αντί για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, καίνε γέφυρες και δημιουργούν εχθρούς.

Υποσχέθηκαν πως θα αλλάξουν την Ευρώπη και τον κόσμο. Εν μέρει το πέτυχαν. Χωρίς πρόγραμμα, με στοχοποιήσεις, ψέματα, διχαστικό λόγο και προπαγάνδα έδωσαν το έναυσμα για την άνοδο ανερμάτιστων πολιτικών προσωπικοτήτων, που απλώνονται σήμερα στο δυτικό κόσμο. Όμως, ο κόσμος που οραματίζονται δεν προστατεύει τους αδύναμους, αλλά τους ίδιους και το σύστημά τους. Και η Ελλάδα γίνεται περισσότερο αδύναμη στα χέρια τους.