2 Μαΐου, 2019

Στοίχημα της Ευρώπης η σύνθεση και συνένωση των κρατών

Μαρία Δαμανάκη

Η επικεφαλής της νεολαίας και υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μαρία Δαμανάκη, στον ρ/σ ΣΚΑΙ και στον Βασίλη Κουφόπουλο

“Το Ποτάμι δεν έχει επετηρίδες και αφήνει χώρο και αέρα στους νέους” υπογράμμισε η επικεφαλής νεολαίας και υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μαρία Δαμανάκη, στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η Μαρία Δαμανάκη εξήγησε πως οι νέοι απέχουν από την πολιτική, αποτάσσονται – και καλώς – τους ξύλινους λόγους και δρουν εξωθεσμικά τονίζοντας πως για να αλλάξει το σύστημα στην Ευρώπη πρέπει να γίνει από μέσα, ώστε να κερδίσουμε την ισοτιμία. Η Ευρώπη λειτουργεί με δύο ταχύτητες μεταξύ Βορρά και Νότου και επικρατεί έλλειψη ισοτιμίας σε θέματα όπως η προσφυγική κρίση και και η μεταχείριση των νέων και των γυναικών.

“Αναπτύχθηκαν πολιτικές που δεν βοήθησαν στη σύμμετρη ανάπτυξη των κρατών-μελών” επισήμανε η επικεφαλής της νεολαίας του Κινήματος, ξεκαθαρίζοντας πως το στοίχημα της Ε.Ε είναι “να συνενώσει και να συνθέσει τα κράτη, διατηρώντας και στηρίζοντας την διαφορετικότητα και την ταυτότητα τους”. Τέλος, ζήτησε να μην κατηγορούμε το θεσμικό οικοδόμημα της Ε.Ε για όλα, αλλά να βοηθήσουμε ώστε να συνεχιστούν τα άλματα του εκδημοκρατισμού της.

Ακούστε το ηχητικό: