13 Μαρτίου, 2018

«Στο συνέδριο σημασία έχουν οι θέσεις ως προτάσεις και όχι ως καρέκλες»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το γεγονός ότι το Ποτάμι θέτει την εθνική ατζέντα πάνω από την κομματική ατζέντα κατέστησε σαφές ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΨΙΛΟΝ με τον Σπύρο Χαριτάτο.

Έκρινε πως μετά από τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη διαλύθηκαν οι όποιες αμφιβολίες για τα κίνητρα του επικεφαλής του Ποταμιού, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ρεζέρβα κανενός. Όσον αφορά στον κ. Δ. Καμμένο που αποκάλεσε το Ποτάμι ρεζέρβα, αναλογιζόμενος πως η ρεζέρβα χρειάζεται όταν κάτι έχει χαλάσει, αναρωτήθηκε εάν ο κ. Καμμένος θεωρεί πως έχει χαλάσει η σχέση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., κάτι που βέβαια είναι αποκλειστικά θέμα των δύο κομμάτων.

Επεσήμανε ότι ενώ και η Ν.Δ. υποστηρίζει τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπάρχει θεσμική διαφοροποίηση που ερμηνεύει τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη καθώς το Ποτάμι είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου και προσφάτως είχε επανέλθει με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Όσον αφορά στο χρόνο της συνάντησης, προ του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, εκτίμησε πως στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει δυνατότητα αναμονής, κάτι που πλέον όλοι θα έχουν αντιληφθεί. Διαπίστωσε πως με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας γίνεται το πρώτο βήμα ώστε να αποκτήσουμε μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική.

Δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από την ώσμωση των διαφορετικών τάσεων των φορέων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής εν όψει του Συνεδρίου, από την οποία προέκυψε ένα κείμενο θέσεων 165 σελίδων, δηλώνοντας πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στις θέσεις ως προτάσεις και όχι ως καρέκλες.

Ολοκληρώνοντας, εκτίμησε πως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών αποτελεί μέρος του διπλωματικού καψονιού που κάνει η Άγκυρα στην Αθήνα. Προέβλεψε ότι η κρίση στο Αιγαίο και στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ. θα συνεχιστεί επί μακρόν, επισημαίνοντας πως είναι αναγκαία μια ενιαία κυβερνητική στάση, και όχι η διγλωσσία Καμμένου - Τσίπρα. Ο κ. Μαυρωτάς κάλεσε σε συναίνεση και συνεννόηση, σε αντίθεση με την πόλωση που καλλιεργείται μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο. Τέλος προέταξε μια συνετή έξοδο από τα μνημόνια με επίκεντρο την οικονομία και όχι την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το απόσπασμα:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου