4 Φεβ, 2019

Στο Ποτάμι είμαστε πρωτευόντως επαγγελματίες της ζωής και όχι της πολιτικής

Ολυμπία Αναστασοπούλου

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, μίλησε στην εκπομπή "Δημοσκοπήσεις" και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό.

Όπως τόνισε "τo Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που τάχθηκε από την αρχή υπέρ της λύσης" ενώ συμπλήρωσε πως "αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το Μακεδονικό θα είχαμε και καλύτερη συμφωνία και θα είχε αποφευχθεί ο διχασμός του ελληνικού λαού".

Όσον αφορά τις αποστασίες βουλευτών η κ.Αναστασοπούλου αναρωτήθηκε "πως οι βουλευτές που έφυγαν από τα κόμματα τους όλοι βρήκαν το ιδεολογικό φως πάντα σε μεγαλύτερους σχηματισμούς". Συνέχισε λέγοντας πως "ο καθένας πολιτεύεται ανάλογα με το ήθος και την συνείδησή του αλλά θα πρέπει να υπάρξει και μία νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου τις μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα γιατί φαλκιδευεται η βούληση του έλληνα ψηφοφόρου. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται αλλά και οι δύο έχουν υπηρετήσει με τον τρόπο τους το σύστημα αυτό, έχοντας καλοδεχτεί βουλευτές από άλλα κόμματα."

Τέλος,  μιλώντας για το παρόν και το μέλλον του Ποταμιου, είπε πως "ένα κίνημα δεν είναι μόνο οι βουλευτές του. Το Ποτάμι έχει γυρίσει σελίδα. Έρχεται συνέχεια καινούργιος κόσμος. Έχουμε να προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία και πλέον επικεντρωνόμαστε σε αυτό".

Δείτε τη συνέντευξη: