23 Απριλίου, 2019

Στο Ποτάμι αποδεσμευτήκαμε από τους ευκαιριακούς συνοδοιπόρους

Αναστάσης Περράκης

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αναστάσιος Περράκης στον ρ/σ Alpha Πάτρας

Την δυνατότητα να βρει βήμα ώστε να εκφράσει τις απόψεις του για την Παιδεία, την Υγεία και την Ευρώπη εξέφρασε ο Αναστάσιος Περράκης σε συνέντευξη του στον ρ/σ Alpha 94,4 Πάτρας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στάθηκε στην κίνηση του Ποταμιού “να δώσει βήμα στους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη, αλλά χωρίς να έχουν φύγει ουσιαστικά από την χώρα” και τόνισε πως “έχουμε αποδεσμευτεί από ευκαιριακούς συνοδοιπόρους που αποδείχθηκαν βαρίδια και έχουμε συστρατευθεί άνθρωποι που είμαστε Ποτάμι και δεν είμαστε γυρολόγοι της πολιτικής”.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία υπογράμμισε: “Το νομοσχέδιο δεν ήταν λάθος ως ιδέα, αλλά διαμορφώθηκε με προχειρότητα. Τον Σεπτέμβριο θα μπουν παιδιά σε κάποιο πανεπιστήμιο χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο, το πρόγραμμα σπουδών, τους διδάσκοντες. Υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ τα οποία με έναν σωστό προγραμματισμό θα μπορούσαν να σταθούν ως πανεπιστημιακά τμήματα”. Η Παιδεία θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για να βγει η χώρα από την κρίση αλλά το κράτος προτίμησε τις περικοπές αντί “να κλείσει τους πολλούς οργανισμούς άνευ αντικειμένου, να συμμαζέψει τις τεράστιες τρύπες στον αμυντικό προϋπολογισμό και να μαζέψει τα περιττά έξοδα του Δημοσίου” και κατέληξε: “Αυτά δεν είναι το μνημόνιο, αλλά μία ερμηνεία του μνημονίου από κυβερνήσεις που θεωρούν το κράτος κομματικό λάφυρο”.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως σχετικά με τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, θέση του Ποταμιού είναι πως “όσες εταιρίες δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ε.Ε πρέπει να αποδίδουν τους φόρους τους συνολικά στην Ευρώπη και τα χρήματα να μοιράζονται στις χώρες ή να χρησιμοποιούνται για έργα υποδομής”.

Ακούστε το ηχητικό: