9 Μαΐου, 2015

Στο Λαύριο των αγώνων και της δημιουργίας

Ποτάμι

To παρών στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του Νεότερου Λαυρίου, μιας πόλης που είναι συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας τον προηγούμενο αιώνα και τους εργατικούς αγώνες, έδωσε το Σάββατο το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τη στενή σχέση που έχει το Ποτάμι με το Λαύριο. ''Από εδώ ξεκινήσαμε'' είπε, θυμίζοντας στους συγκεντρωμένους ότι στην πόλη έγινε πέρυσι το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος. Τόνισε επίσης ότι ένας τόπος αναγεννιέται αν έχει αποφασισμένη ηγεσία και δημιουργικούς πολίτες και το Λαύριο έχει αποδείξει ότι τα έχει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά. Ο κ. Λουκάς στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, στην προσφορά της στην οικοδόμηση του ελληνικού κράτους και στα σύγχρονα προβλήματα και τις λύσεις που απαιτούνται.

aa

Ο Στάυρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του.

ab

Ο Στάυρος Θεοδωράκης και ο Δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς.

layrio

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Λουκάς Δήμαρχος Λαυρίου / Δρίτσας Θεόδωρος / Μητρόπουλος Αλέξης / Φιλίππου Πέτρος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής / Σταύρος Θεοδωράκης / Γιώργος Μαυρωτάς / Εύη Χριστοφιλιπούλου.

9 Μαΐου 2015