13 Ιουνίου, 2017

Στο επίκεντρο οι επενδύσεις

Τομέας Επιχειρηματικότητας

Το ελληνικό επιχειρείν και τις παθογένειες του εργασιακού και ασφαλιστικού συστήματος ανέπτυξε η Αντα Γαρουφαλιά, τομεάρχης Επιχειρηματικότητας του Ποταμιού ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Discussion Workshop που διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα "Κοινωνική Ασφάλιση, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Εργασιακές Σχέσεις" την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Αφού περιέγραψε τη λανθασμένη αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και την αδικία που υφίστανται συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών, επ​ε​σήμανε ως αποτρεπτική συνθήκη επενδύσεων το έλλειμ​μ​α εμπιστοσύνης και αντίστοιχα την ανάγκη διασφάλισης της «συνέχειας» της λειτουργίας τους κράτους ως παράγοντα ανάπτυξης. Τόνισε μεταξύ άλλων,​ ότι​ μοχλός ανάπτυξης είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων.

«Θα πρέπει να υποστηριχθεί το επιχειρείν τόσο για τους εγχώριους επιχειρηματίες όσο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών οι οποίοι ζητούν μακροοικονομική σταθερότητα αλλά και «ασφάλεια» στο περιβάλλον που καλούνται να επενδύσουν», υπογράμμισε η κα Γαρουφαλιά. ​

Η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό να συμβάλει στη ρεαλιστική αποτύπωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των τάσεων που επικρατούν στον ασφαλιστικό και εργασιακό κλάδο, αλλά και στην κατάθεση πρακτικών προτάσεων για την εξυγίανση των ασφαλιστικών και εργασιακών σχέσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος ​α​ναπληρωτής ​υ​πουργός Εξωτερικώ​ν​, Γιάννης Βρούτσης, ​β​ουλευτής και ​τ​ομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν​Δ​, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ​β​ουλευτής​ και ​υπεύθυνη Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σωτήρης Μπερσίμης, πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Νικόλαος Βέττας, γενικός δ/ντής ΙΟΒΕ, Νεκτάριος Μιλτιάδης, αν. καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Χαρίτων Κυριαζής, πρόεδρος, Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας του ΣΕΒ, Δημήτρης Μπουγιακλής, Γενικός Δ/ντής ΟΑΕΔ, Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών