22 Σεπτεμβρίου, 2016

«Στην τηλεόραση έχουμε έναν ασθενή με κρίση σκωληκοειδίτιδας και η κυβέρνηση, ο γιατρός, του κόβει το πόδι»

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βολεύονται με την ατέρμονη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Τα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις πάνε στη Βουλγαρία, η ανεργία δεν πέφτει, πέφτουν όμως οι συντάξεις. Και όλα καλύπτονται από την υπόθεση των καναλιών. Κανείς δεν συζητάει για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και την Μαριάννα Πυργιώτη σχετικά με τη μετατόπιση της συζήτησης που επιχειρεί η Κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης αλλά και των πραγματικών προβλημάτων που θέλει να κρύψει κάτω απ’ το χαλί.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης, είπε: «Έπρεπε να υπάρξουν κάνονες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς υπήρχαν καταλήψεις, υπήρχαν θαλασσοδάνεια, υπήρχαν τριγωνικές σχέσεις ΜΜΕ - πολιτικής -τραπεζών αλλά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσθέτει χάος πάνω στο χάος με κανόνες που θα οδηγήσουν σε νέα διαπλοκή. Το τίμημα αγοράς των τηλεοπτικών άδειων είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της αγοράς και έτσι οι καναλάρχες θα χρειαστεί να συναλλαχθούν και να κάνουν παζάρια με την Κυβέρνηση για να επιβιώσουν», ενώ στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε έναν ασθενή με κρίση σκωληκοειδίτιδας και η κυβέρνηση, ο γιατρός, του κόβει το πόδι».

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού υπέρ της συγκρότησης ενός ισχυρού ΕΣΡ χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά που θα έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής αγοράς και επανέλαβε την απαίτηση του Κινήματος για αποκλεισμό των εργολάβων και των προμηθευτών του δημοσίου από την κατοχή τηλεοπτικών καναλιών, ως ένα πρώτο, δυναμικό βήμα στο να «χτυπηθεί» η διαπλοκή στα ΜΜΕ και να μην υπάρχει εξαρτημένη σχέση μεταξύ της τηλεόρασης και κυβέρνησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα επανέλαβε ότι μέσα σε έναν χρόνο, αυτή η κυβέρνηση, έκανε 27.700 προσλήψεις κι έπειτα πρόσθεσε: «Ρωτάμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για αυτούς τους ανθρώπους και δεν μας απαντούν. Αυτοί οι 27.700 άνθρωποι, κοστίζουν σχεδόν μισό δις, περισσότερα απο το μισό ΕΚΑΣ και η κυβέρνηση αντί να δώσει εξηγήσεις σιωπά».

Σχολιάζοντας το εκ νέου άνοιγμα της Αμυγδαλέζας επανέλαβε αυτό που έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας: «Εγκαίνια στην Αμυγδαλέζα από Δευτέρα για να συνέλθει πρώτα ο κ.Τσίπρας απ' το τζετ λαγκ. Μην μπερδευτεί & μιλάει πάλι για "σύγχρονο Νταχάου"» ενώ προσέθεσε ότι τώρα που είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑϊκό κέντρο κράτησης δεν υπάρχει πρόβλημα. «Ανακάλυψαν τις κορδέλες και τώρα θα τις κόβουν ακόμη και στα κέντρα των μεταναστών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις και το αν αυτές αποτυπώνουν πραγματικά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο κόσμος δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή τις εκλογές και δεν συμμετέχει στις δημοσκοπήσεις καθώς το 50% των ερωτηθέντων δεν απαντάει. «Η δυσαρέσκεια του κόσμου για τον κ. Τσίπρα μπορεί να αποτυπώνεται αλλά δεν είναι απόλυτα εμφανής στο μέγεθος της. Στο δρόμο όμως και στην κοινωνία βλέπουμε μεγάλη δυσαρέσκεια. Ο κόσμος όμως περιμένει την ώρα των εκλογών και τότε είμαι σίγουρος ότι θα εκφράσει καθολικά τη δυσαρέσκεια του για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Στη συνέχεια μιλώντας για την μέχρι τώρα παρουσία του Ποταμιού εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ποτάμι είναι, πέραν κάθε αμφιβολίας, χρήσιμο και τόνισε ότι «εμείς θα λέμε πάντα αυτά που πιστεύουμε, για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της διακυβέρνησης του αλλά και του παλιού πολιτικού συστήματος που φέρει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάντια της χώρας». Κλείνοντας το θέμα ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να δουν ως εναλλακτική το Ποτάμι που έχει έρθει να φέρει τη λογική στο πολιτικό σύστημα καθώς η χώρα υποφέρει από πολιτικό παραλογισμό. «Ούτε Κεντροαριστερά του κ.Τσίπρα, ούτε Κεντροδεξιά του κ.Μητσοτάκη, Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

https://soundcloud.com/topotami/wpnzqerwepxe