19 Σεπ, 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: Eίναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας

Ποτάμι

Η καθιερωμένη Σαββατιάτικη «ανάπαυλα» πριν από τις εκλογές βρήκε τον Σταύρο Θεοδωράκη παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους στο καφέ του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ι. Φωκιανός».

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του «Φωκιανού», εκεί όπου έκλεισε χθες την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού με την ομιλία του. Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δεν φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Δε με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τ’ άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους ενώ όπως πάντα ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι».