13 Αυγ, 2015

Είναι στάση ευθύνης η πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής

Παναγιώτης Καρκατσούλης

«Είμαστε συνεπείς στη στάση μας απέναντι στην Πρόεδρο της Βουλής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της μέχρι σήμερα», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, στην εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή», με το Δημήτρη Οικονόμου και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε πως ενώ ο Πρωθυπουργός έχει διαπιστώσει δημοσίως «θεσμική δυσαρμονία» γύρω από αυτό το ζήτημα κι ενώ είναι δική του ευθύνη, δεν έχει προβεί σε καμία πρωτοβουλία εκτόνωσης της κατάστασης. «Η πρόσκληση που έκανε το Ποτάμι στους έλληνες βουλευτές για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της ΠτΒ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ανάληψης των ευθυνών μας, με βάση τα όσα έχουμε πει», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την επικείμενη διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή, ο κ. Καρκατσούλης διατύπωσε την άποψη ότι, παρ’όλο που το Ποτάμι δεν έχει κανένα λόγο να απολογείται για τα προηγούμενα ή το τωρινό Μνημόνιο, η μη ψήφισή του ενέχει δραματικό κίνδυνο για τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραμονή της εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Παράλληλα, στηλίτευσε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης και τα λάθη των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ εθνικό σχέδιο από την ελληνική πλευρά απέναντι στα μέτρα των μνημονίων, ενώ εξέφρασε την απορία του για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς εντός της νέας συμφωνίας, στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης, πέρα αυτής για το ενιαίο Μισθολόγιο.

Τέλος, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με τα ακόλουθα: «Εκείνο το οποίο έχει ανάγκη η χώρα είναι να δρομολογηθούν βαθιές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους και της Οικονομίας. Εγώ αυτό που περιμένω από την κυβέρνηση είναι να προβεί σε αυτές τις αλλαγές χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες, να ξεπεράσει την εγγενή της αδυναμία να κυβερνήσει».

*Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

13 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.