11 Απριλίου, 2019

Σκέψου ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα

Στέλιος Φενέκος

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιος Φενέκος, εκπρόσωπός της στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στη Φαίη Χρυσαϊδη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV της Καλαμάτας

Τον κοινό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και αξίες με το Ποτάμι, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, Στέλιος Φενέκος, σε συνέντευξη του στο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στους λόγους που οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, προκειμένου να “εκπροσωπηθεί η χώρα από ανθρώπους με εμπειρία και γνώσεις των ευρωπαϊκών θεμάτων”.

Ο υποναύαρχος ε.α έδωσε το σύνθημα “Σκέψου ευρωπαϊκά, δράσε για την Ελλάδα” με το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, εξηγώντας: “Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία Ευρώπη που θα πρέπει να είναι δημοκρατική, να έχει ισονομία και να αντιμετωπίζει τους πολίτες με δίκαιο και ουσιαστικό τρόπο”. Διέκρινε πως “οι Έλληνες δεν είναι σωστά ενημερωμένοι με τα τεκταινόμενα στην ΕΕ” κάτι για το οποίο ευθύνονται και οι ίδιοι, αλλά πολύ περισσότερο τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό “που δεν ενημερώνουν για την Ευρώπη και αφήνουν να υπάρχουν μύθοι που κάνουν κακό στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”.

Τέλος, σχετικά με τη σχέση Ε.Ε και ΝΑΤΟ, αφού ξεκαθάρισε πως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνη της στον διεθνή ανταγωνισμό, τόνισε: “Η σχέση πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά η ΕΕ να συμμετέχει με πιο ουσιαστικό τρόπο στις λήψεις αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Δεν είναι μόνο μία σχέση ασφάλειας. Είναι κοινής αστυνόμευσης των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων”.

Δείτε το βίντεο: