23 Οκτωβρίου, 2015

Σίριαλ ο διορισμός Προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Τομέας Υγείας

Η Διοίκηση Οργανισμών, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, απαιτεί ανθρώπους με αυξημένα προσόντα και εμπειρία και όχι μικροκομματικές λογικές και συντεχνιακά τερτίπια.

Ο διορισμός του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ εξελίσσεται σε σίριαλ. Και μάλιστα με χλιαρό σενάριο, ατάλαντους ηθοποιούς και κακή σκηνοθεσία. Η προγραμματισμένη για 22/10 συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για γνωμοδότηση ως προς την καταλληλότητα του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Σ. Μπερσίμη, αναβλήθηκε χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος. Φαίνεται πως οι διαφωνίες εντός του Υπουργείου Υγείας καλά κρατούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός δε συμφωνεί με την επιλογή του Υπουργού και, μάλιστα, αντιπροτείνει συνδικαλιστή γιατρό για Πρόεδρο.

 Από τον Ιανουάριο του 2015 το Ποτάμι είχε ζητήσει προκήρυξη για τη θέση, τονίζοντας ότι οι απευθείας διορισμοί συνιστούν κομματοκρατία. Ο τέως Υπουργός Υγείας, αφού πρώτα μίλησε για αλλαγή του νόμου (Ν. 4238/2014), τελικά προχώρησε στην έκδοση προκήρυξης στις 06/05/2015. Χαιρετίσαμε την επαναφορά του στη νομιμότητα. Ωστόσο, υπογραμμίσαμε ότι της έκδοσης προκήρυξης έπρεπε να προηγηθεί Υπουργική Απόφαση καθορισμού των προσόντων, όπως προβλέπει ο νόμος. Προκήρυξη χωρίς σαφή και προκαθορισμένα θεσπισμένα προσόντα γεννά υπόνοιες για αδιαφανείς διαδικασίες και «μαγειρέματα». Σήμερα ρωτάμε την ηγεσία του Υπουργείου: πόσα βιογραφικά κατατέθηκαν; Ποιος έκανε την διαλογή; Είναι το βιογραφικό του κ. Μπερσίμη το καλύτερο; Γιατί δεν δημοσιεύονται τα βιογραφικά των επικρατέστερων υποψηφίων; Ποιος είναι ο λόγος της αναβολής του διορισμού; Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Σχετικά