5 Σεπτεμβρίου, 2014

Το Ποταμι για τους μετανάστες: Οι πρόσφυγες αναζητούν ελπίδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τα οικογενειακά βάρη πρέπει να μοιράζονται

Στα πλαίσια των επαφών της Επιτροπής Δια Ταύτα, στελέχη του Ποταμιού επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συζήτησαν με τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο των επαφών της Επιτροπής Δια Ταύτα, στελέχη του Ποταμιού επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συζήτησαν με τον Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και συνεργάτες του.

Πάνω από 17.000 άνθρωποι, κυρίως Σύριοι και Αφγανοί, έχουν συλληφθεί φέτος από το Λιμενικό (6.500 από αυτούς διασώθηκαν ενώ κινδύνευαν) προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Τρεις φορές περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και περιμένουμε ακόμα πιο πολλούς.

Το Ποτάμι έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι η μετανάστευση είναι ένα τεράστιο βάρος που δε μπορεί να το σηκώσει μόνη της η Ελλάδα. Οι πρόσφυγες αναζητούν ελπίδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και τα οικογενειακά βάρη πρέπει να μοιράζονται.

Την αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούσαν οι Γιώργος Μαυρωτάς, Νότης Παρασκευόπουλος και Τάσος Κοσμάτος.

5 Σεπτεμβρίου 2014