30 Ιουνίου, 2016

Συνάντηση του Ποταμιού με τους εργαζομένους της ΕΑΒ

Τομέας Άμυνας

Την Τετάρτη 29/06 στις 13:30 στην Βουλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων του Σωματείου της ΕΑΒ με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Ν. Μπανάκα, με τους εκπροσώπους του Ποταμιού βουλευτή και υπεύθυνο για τα θέματα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής Σπύρο Δανέλλη, τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Π. Καρκατσούλη και τον πολιτικό υπεύθυνο του Τομέα Άμυνας Γιώργο Τσιτσιλιάνο.

Πριν την έναρξη της συζήτησης τους γνωστοποιήθηκε το κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή την 27/6/2016 ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, με το οποίο συμφώνησαν απόλυτα οι εργαζόμενοι θεωρώντας το στοχευμένο προς την σωστή κατεύθυνση.

Η συζήτηση έγινε σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, όπου οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν με λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τρεις τομείς πολιτικής:

α) μέτρα που πρέπει να λάβει το συντομότερο η κυβέρνηση, ώστε να επιλυθεί το θέμα της ρευστότητας, που είναι το κύριο αίτημα για την επιβίωση της εταιρίας στην παρούσα χρονική περίοδο (αναφέρονται στην ερώτηση της 27/6/2016/Ποτάμι).

β) Μέτρα που θα έχουν στόχο την διατήρηση της τεχνογνωσίας και της περαιτέρω αναβάθμισή της.

γ) Την επίλυση των οικονομικών τους αιτημάτων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, προκειμένου να επέλθει εργασιακή ειρήνη για την ομαλή πορεία της εταιρίας.

Τέλος, διαβιβάστηκε στους εκπροσώπους του Ποταμιού υπόμνημα, που αναφέρει το ιστορικό της εταιρίας, όπου διακρίνονται τα διαχρονικά λάθη πολιτικής των κυβερνήσεων της τελευταίας 20ετίας καθώς και τις θέσεις των εργαζομένων για την ανάπτυξη της ΕΑΒ, που έχει τις δυνατότητες με σωστή διαχείριση, συντονισμό κινήσεων να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας .

IMG_0039