6 Νοεμβρίου, 2018

Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με αντιπροσωπεία του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν

Ποτάμι

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος Ευρωπαϊστών που θα πολεμήσει τον ολοένα αυξανόμενο εθνικισμό και λαϊκισμό στη Γηραιά Ήπειρο συζήτησε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης με στελέχη του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που τον επισκέφθηκαν στη Σεβαστουπόλεως.

Στην αντιπροσωπεία του En Marche συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της γαλλικής βουλής και βουλευτής των Γάλλων της αλλοδαπής του κόμματος En Marche κ. Pieyre-Alexandre Anglade, τη σύμβουλο ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων του κόμματος En Marche κ. Garance Pineau και την υπεύθυνη διπλωματικών σχέσεων Ευρώπης του En Marche Florence Lilti.

O Pieyre - Alexandre Anglade είπε ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα δυνατό ρεύμα με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ιδανικά, τις ίδιες ιδέες και  κοινό όραμα για την Ευρώπη και επισήμανε πως ο διαχωρισμός δεν είναι πια αριστερά - δεξιά, αλλά εθνικισμός και λαϊκισμός απέναντι στην Ευρώπη της ελευθερίας, των αρχών, της ισότητας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη να επιταχύνουμε το βήμα μας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εξήγησε πως η μάχη απέναντι στον εθνικισμό θα κερδηθεί μόνο αν έχουμε τους νέους της Ευρώπης στο πλευρό μας. Θεοδωράκης και Anglade συμφώνησαν πως στόχος πρέπει να είναι η επικράτηση της ευρωπαϊκής συνείδησης και το να κατανοήσουν οι πολίτες πως δεν απειλείται η εθνική κυριαρχία από την ευρωπαϊκή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για την ανάγκη σύνταξης μίας νέας ευρωπαϊκής χάρτας και ξεκαθάρισε πως όποιο κόμμα την προσυπογράψει θα πρέπει να την υπηρετεί με συνέπεια, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Στη συνάντηση από την πλευρά του Ποταμιού παραβρέθηκαν ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δόκτωρ Δημήτρης Αντωνίου και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό: