31 Μαρτίου, 2017

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αλίμου

Ολυμπία Αναστασοπούλου

Στις 30 Μαρτίου έγινε συνάντηση της Τοπικής Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού με το Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι του Ποταμιού στο Δήμο Αλίμου Δαμιανόπουλος Κωνσταντίνος και Βελέντζα Ιωάννα, το μέλος Βαγγέλης Σακκάς και η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Τομεάρχης Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες κα διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα καθώς διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε θεμελιώδη ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας και οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κρατικής διακυβέρνησης εν γένει.

Ειδικότερα ενημερωθήκαμε για την πορεία της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού που συναντάει ποικίλα προσκόμματα, την ανακατασκευή της Μαρίνας Αλίμου που προχωραέι με ικανοποιητικούς ρυθμούς,καθώς και για την αναγκη δημιουργίας διαδημοτικού χώρου μεταφόρτωσης απορριμμάτων και δημοτικού κοιμητηρίου εντός της επένδυσης του Ελληνικού. Το Ποτάμι δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στις αξιέπαινες αυτές προσπάθειες ενός άξιου δημοτικού άρχοντα στα πλαίσια και της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, όπου αυτό απαιτηθεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι η έκπληξη και ο θαυμασμός μας ήταν μεγάλος όταν ο Δήμαρχος μάς εξήγησε πώς το χρέος του Δήμου μειώθηκε κατά 10.000.000 ευρώ περίπου (από 26.558.030 σε 15.881.085) από την ανάληψη της θητείας του, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές όπως η ανακύκλωση.

Τέλος συμφωνήθηκε Ποτάμι και Δήμος Αλίμου να συνεργαστούν αρμονικά σε μελλοντικές δράσεις αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος.

* Η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι υπεύθυνη του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σχετικά