20 Μαρ, 2015

O Μίλτος Κύρκος στη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα

Ποτάμι

Στην Άγκυρα πραγματοποιείται χθες και σήμερα η 76η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Από το Ποτάμι συμμετέχει ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Μίλτος Κύρκος.

Σε παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πορεία της Τουρκίας. "Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι βασικές ελευθερίες, η ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα των μειονοτήτων πρέπει να αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα."

"Οι επιδρομές της αστυνομίας και οι συλλήψεις δημοσιογράφων και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης που σημειώθηκαν στην Τουρκία δεν είναι συμβατές με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η οποία αποτελεί θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας. Δεν χρειάζεται βεβαίως να υπενθυμίσω ότι για την επίτευξη προόδου στη διαδικασία προσχώρησης, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να σέβεται πλήρως το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, που αποτελούν τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Η Τουρκία λοιπόν αν θέλει να έχει απτά αποτελέσματα στη διαδικασία προσχώρησης οφείλει να εγκαταλείψει την αντιπαραγωγική της στάση."

Παράλληλα ο Μίλτος Κύρκος έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της μη εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η εν λογω Συμφωνία διότι θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης στην Ε.Ε. μέσω της Τουρκίας και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και ειδικότερα της εμπορίας ανθρώπων.

Τέλος χαρακτήρισε θετική την έγκριση επιπλέον κονδυλίων από την πλευρά της ΕΕ προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση του δράματος των Σύρων προσφύγων.

 

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την Μικτή Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

image1

image4

image5

20 Μαρτίου 2015