26 Φεβρουαρίου, 2017

Συμφωνεί η ΝΔ ότι είναι Έλληνες οι «Αντετονκούμπο»;

Γιώργος Δημακόπουλος

Δεν ξέρω πόσες φορές ψήφισαν φουσκωμένοι υπερηφάνια μέσω facebook και twitter ο κος Μητσοτάκης, ο κος Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ για να συμμετάσχει εκπροσωπώντας την ελλάδα στο all star game ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο. Πάντως στην ελληνική βουλή όσες φορές χρειάστηκε (2010,2015,2017) να ψηφίσουν για την ελληνική ιθαγένεια του αντετονκούμπο και των υπολοίπων σαν τον γιάννη, η νδ και οι βουλευτές της (και ο νυν πρόεδρος της δημοκρατίας) την αρνήθηκαν. Ο the greek freak για το κόμμα της ΝΔ είναι Έλληνας από το παράθυρο, του χορήγησαν ελληνικό διαβατήριο 35 μέρες μετά από το ΝΒΑ draft του 2013!

Στην συζήτηση στην βουλή για την Παιδεία πριν λίγες ημέρες στην βουλή (ανάμεσα και το άρθρο 29 τροποποίησης του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας όπου μετά τις λέξεις «σε ελληνικό σχολείο» προστίθεται η φράση «ή σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας» ), πήραν τον λόγο 19 βουλευτές της ΝΔ, κανείς μα κανείς δεν ανέφερε ούτε λέξη για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το άρθρο 29. H εισηγήτρια της ΝΔ κα Κεραμέως αναρωτιόταν για το αν τελικά υπερψηφίζουν οι ανελ το άρθρο 29, καμία νύξη για το τι κάνει το δικό της κόμμα! Το άρθρο πέρασε στην ολομέλεια μετά την επιμονή του Ποταμιού και του βουλευτή του κου Μαυρωτά «δίχως παζάρια και μικροπολιτικά παιχνίδια και δρώντας υπέρ του συμφέροντος των παιδιών» γιατί πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ κανένα άλλο κόμμα δεν το υπερψήφισε στην επιτροπή. Τελικά στην ολομέλεια στο ερώτημα αν δικαιούνται της ελληνικής ιθαγένειας οι ανήλικοι που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς εννέα τάξεις πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης ή έξι τάξεις δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, η νέα δημοκρατία κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας απάντησε παρών! Υπέρ ψήφισαν μέχρι και οι ψεκασμένοι ΑΝΕΛ, αλλά η «μεταρρυθμιστική» (;) ΝΔ του κυριάκου, του Βορίδη, του Κακλαμάνη, της Βούλτεψη, ψήφισε παρών!

Το πλέον τραγικό είναι ότι πολιτικός που πέρσι κατέθετε ερώτηση προς το υπουργείο για την «Απαράδεκτη καθυστέρηση στη χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή στηρίζουμε έμπρακτα την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών ως καθήκον μας απέναντι στην ίδια την Ελλάδα» (και φυσικά είχε ψηφίσει θετικά στο ΝΣ το 2015) φέτος συντάχθηκε πίσω από το Παρών της ΝΔ. Ποια η διαφορά; Πέρσι ήταν βουλευτής με το Ποτάμι, φέτος πήρε την έδρα και την πήγε στην ΝΔ. Οπότε μοιραία, ο κος Φωτήλας της ΝΔ διαφωνεί με τον κο Φωτήλα του Ποταμιού! Όλα για την καρέκλα ή πώς η προοδευτική ψήφος των πολιτών της Αχαΐας καταλήγει κάτω από το τραπέζι σε συντηρητική ψήφο από την επιλογή του βουλευτή. Εννοείται ότι και αυτός στην ομιλία του στην βουλή δεν είπε λέξη για το άρθρο 29. Τι να πει; Κωλοτούμπα;

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στην Athens Voice

*O Γιώργος Δημακόπουλος είναι στέλεχος στο Ποτάμι

Σχετικά