11 Ιανουαρίου, 2017

«Σ’ ένα οικοσύστημα ανομίας η διαδρομή από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ διευκολύνεται»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο KONTRA CHANNEL συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής «Χώρα Εν Καμίνω», με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αντιδιαστέλλοντας την εικόνα της περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο το 1984, όταν και εισήλθε στο ίδρυμα ως πρωτοετής φοιτητής, με τη σημερινή. Μια πολύ ζωντανή περιοχή που ανέπνεε έχει μετεξελιχθεί σε άβατο στο οποίο δεν σταματά τρόλλεϋ και δεν μπορούν να εισέλθουν περιπολικά ή πυροσβεστικά οχήματα. Η περιοχή έχει παραχωρηθεί στους λεγόμενους μπαχαλάκηδες σαν ένα δικό τους λούνα παρκ για να εκτονώνονται εκεί και όχι σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Διαπίστωσε πως στις συνθήκες αυτές είναι εύκολη η κλιμάκωση της παραβατικής συμπεριφοράς, έτσι ώστε το κάψιμο ενός κάδου να γίνει κάψιμο τρόλλεϋ και τελικά χρήση καλάσνικοφ.

Αναγνώρισε ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μολαταύτα επέκρινε την κυβερνητική πολιτική του τύπου κλείνω τα μάτια τη μύτη και τα αυτιά, καλώντας την εκάστοτε Πολιτεία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της ενεργοποιώντας τις αρχές επιβολής του νόμου.

Αναφερόμενος στις συλλήψεις δημοσιογράφων, αναγνώρισε το δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς του, διαπιστώνοντας μολαταύτα πως το όλο σκηνικό, με 15 αστυνομικούς να πηγαίνουν να βγάζουν διευθυντή εφημερίδας από το γραφείο του για να τον μεταφέρουν στο Τμήμα, ξένισε έντονα και θύμισε άλλες χώρες. Αναρωτήθηκε μήπως ο εντυπωσιακός αυτός τρόπος ήταν κι ένα μήνυα προς το δημοσιογραφικό κόσμο για να μην κάνει την όποια κριτική.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, θεωρώντας πως το ζήτημα δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση. Επεσήμανε πως παρά το ότι κατά καιρούς ο κ. Μουζάλας έχει ζητήσει συγγνώμη για ολιγωρίες από κυβερνητικής πλευράς, είμαστε τώρα μάρτυρες μιας ακόμη που καλό θα είναι να είναι η τελευταία.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.