7 Φεβ, 2019

Ψηλά στην ατζέντα του Ποταμιού οι πολιτικές πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

Γιώργος Μαυρωτάς

Συνάντηση του Γιώργου Μαυρωτά με την Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη Διερεύνηση των Αιτίων των Πυρκαγιών στην Ελλάδα

Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διερεύνηση των Αιτίων των Πυρκαγιών στην Ελλάδα παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή με τα μέλη της επιτροπής, επικεφαλής της οποίας είναι ο Professor Dr. Johann Georg Goldammer.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι το Ποτάμι έχει ψηλά στην ατζέντα του τα περιβαλλοντικά θέματα και στηρίζει κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση προτάσεων που αποσκοπούν κυρίως στον συντονισμό των φορέων και στη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. Θύμισε, μάλιστα, τη νομοθετική πρωτοβουλία του Ποταμιού για πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ασκήσεων ετοιμότητας στα σχολεία για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών. Από την πλευρά τους, τα μέλη της επιτροπής σημείωσαν πως προσβλέπουν στην ανάδειξη κοινοβουλευτικά των προτάσεων της επιτροπής.

Τον επικεφαλής της Επιτροπής, Professor Dr. Johann Georg Goldammer, συνόδευαν τα μέλη της, Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, Αναπληρωτής Ερευνητής στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό "ΔΗΜΗΤΡΑ", Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης, Επίκουρος Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κ. Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Τακτικός Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δρ. Ιωάννης Μητσόπουλος, Δασολόγος-Ειδικός Δασικών Πυρκαγιών στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Γεώργιος Ευτυχίδης, Δασολόγος.

20190207_175950 (1)

Σχετικά