16 Μαΐου, 2019

Δεν υπάρχει η “κάποια στιγμή”, τώρα είναι η στιγμή να ψηφίσεις Ποτάμι

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ

“Ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να έχει το Ποτάμι ως back up και πως κάποια στιγμή θα το ψηφίσει. Δεν υπάρχει αυτή η “κάποια στιγμή” αυτή η στιγμή είναι αύριο, είναι στις 26 Μαΐου”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως το Κίνημα θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών, η οποία πηγάζει τόσο από την υποδοχή που δέχεται στην περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα σε βαθμό που “θα νομίζει κανείς πως είμαστε κόμμα εξουσίας”, όσο και από το γεγονός πως μέσα στους αναποφάσιστους “υπάρχει πολύ Ποτάμι”. Ζήτησε από όσους δείχνουν συμπάθεια, να το αποτυπώσουν και στην κάλπη και έδωσε τρεις λόγους για να στηριχθεί το Ποτάμι την 26η Μαΐου: το ευρωψηφοδέλτιο που αποτελείται από 42 γνωστικούς ανθρώπους, την ευρωπαϊκή πρόταση μέσω της ατζέντας Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση που συμφέρει τους Έλληνες και τη σταθερότητα των απόψεων, αφού “αν ψηφίσεις Ποτάμι, Ποτάμι θα σου βγει” - όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ιδεολογική ταυτότητα του Κινήματος, τόνισε πως η σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική τοποθέτηση δεν είναι αγκυλωμένη σε κείμενα των περασμένων 200 ετών και αναρωτήθηκε, φέρνοντας ως παράδειγμα το αίτημα για φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών όπως το NETFLIX: “Αυτό είναι αριστερό ή δεξιό; Ο Μακρόν που το προτείνει αυτό είναι αριστερός ή δεξιός;”.

Κληθείς να σχολιάσει την εσωτερική πολιτική σκηνή, την χαρακτήρισε ως κατώτερη των προσδοκιών και υπογράμμισε πως πρόκειται για “ένα κόλπο με σκοπό να συσπειρώσουν τους κομματικούς τους στρατούς και να μην μιλήσουμε για την Ευρώπη”, συμπληρώνοντας πως τόσο ο κ. Τσίπρας που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο, όσο και ο κ. Μητσοτάκης που προτείνει για Πρόεδρο τον συντηρητικό Βέμπερ, προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο σε μία διαμάχη που δεν τον αφορά. Τόνισε επίσης πως, δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, οι κομματικοί στρατοί έχουν πάρει ήδη θέση, αλλά “ο κεντρώος πολίτης προβληματίζεται και γι' αυτό όλα είναι πιθανά”.

Τέλος, για τις παροχές και τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εξέθεσε τις αντιρρήσεις του Ποταμιού, τις οποίες εξέφρασε και στη Βουλή λέγοντας “παρών”, ψηφίζοντας μόνο εκείνη για το Μάτι. Ωστόσο, αποσαφήνισε πως “είναι λαϊκισμός να εναντιώνεσαι μόνο και μόνο επειδή είναι προεκλογικές” και ότι κάποιες από αυτές τις είχε προτείνει και το Ποτάμι εδώ και καιρό, όπως τα κίνητρα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Καταλήγοντας, δήλωσε πως είναι μία κακή συνήθεια να μοιράζεις τα περισσεύματα ως μάγος πριν τις εκλογές, ενώ ταυτόχρονα στέλνεις και λάθος μηνύματα στην Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τα tweets: