14 Ιουλίου, 2015

Πρέπει να αξιοποίησουμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας με τον καλύτερο τρόπο

Ζωή Αποστολοπούλου

Aυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το Ποτάμι παρά να στηρίξει τη χώρα για να μπορέσει αυτή να σταθεροποιηθεί ξανά ως αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι», με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι η υπεύθυνη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, Ζωή Αποστολοπούλου.

Σε σχέση με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους δήλωσε ότι ναι μεν έγιναν τραγικά διαπραγματευτικά λάθη το τελευταίο πεντάμηνο (κι όχι μόνο), όπως το ότι γκρεμίστηκαν όλες οι συμμαχίες μας στο πλαίσιο της Ε.Ε, αλλά είναι τώρα αναγκή να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας και να καταλάβουμε ποιές επιλογές έχουμε:
«Η μόνη μας επιλογή είναι, σε μια δύσκολη συμφωνία που όλοι θα την απευχόμασταν να υπάρχει, κι η οποία, βέβαια, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων χειρισμών αυτής της κυβέρνησης, αλλά και παραλείψεων της προηγούμενης συγκυβέρνησης, να αξιοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα που έχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το στέλεχος του Ποταμιού επεσήμανε πως πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που συζητάμε σήμερα και που περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, θα έπρεπε να τις είχαμε υλοποιήσει μόνοι μας, γιατί είναι δομικές κι ουσιαστικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ομαλή αποκατάσταση της λειτουργίας της αγοράς.

Ερωτηθείσα για το θέμα που έχει προκύψει με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κ. Αποστολοπούλου τόνισε ότι: «Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολιτειακούς παράγοντες είναι ότι θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη να διευκολύνει, κατά το δυνατό, την είσοδο, ξανά, της χώρας, σε συνθήκες ομαλότητας. Ουδέποτε, στην κοινοβουλευτική μας ιστορία είχε τύχει να μην υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ ΠτΒ και Πρωθυπουργού της χώρας. Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Τσίπρα.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το Ποτάμι παρά να στηρίξει τη χώρα για να μπορέσει αυτή να σταθεροποιηθεί ξανά ως αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

* Η Ζωή Αποστολοπούλου είναι υπεύθυνη του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού.

14 Ιουλίου 2015, ΣΚΑΪ