22 Δεκεμβρίου, 2014

Το Ποτάμι φουσκώνει και στην περιφέρεια

Ποτάμι

Το Ποτάμι που φουσκώνει συνέχισε και αυτό το Σαββατοκύριακο τα ταξίδια του στην Ελλάδα. Εννέα στελέχη του και μέλη της Επιτροπής Διαλόγου επισκέφθηκαν ισάριθμες πόλεις και συνομίλησαν με τους πολίτες, για το τι θέλουν από το Ποτάμι, (συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο), απαντώντας παράλληλα στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος από το Επιμελητήριο Πιερίας στην Κατερίνη εξήγησε γιατί λέμε εκλογές τώρα, ενώ οι πολίτες που τον παρακολουθούσαν ζήτησαν να μάθουν για τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου Αντώνης Καφετζόπουλος από την Ελευσίνα τόνισε πόσο σημαντικό είναι το Ποτάμι να είναι δυνατό προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί και να αποτελέσουμε μέρος μιας σωστής λύσης. Ενώ, δήλωσε ότι το πολιτικό έργο που έχει να κάνει η νέα γενιά των πολιτικών είναι να αλλάξει τη νοοτροπία ότι θα έρθει ο «θείος από το εξωτερικό να μας σώσει».

Ο Θανάσης Σκόκος από τον Βόλο ήρθε αντιμέτωπος με την αγωνία των πολιτών για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο, αν θα γίνουν εκλογές και πώς θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει μια χρεοκοπία. Το Ποτάμι, επεσήμανε ο Θανάσης Σκόκος, είναι η μόνη δύναμη που θα σταθεί εμπόδιο και μπορεί να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η Λίλη Αγγελοπούλου από τη Νάξο και την Πάρο μοιράστηκε τις αγωνίες των κατοίκων των δύο νησιών που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και ζήτησαν από το Ποτάμι να κρατήσει το λόγο του και να είναι στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Η Αναστασία Μήλιου από τη Σάμο απάντησε στις ερωτήσεις πολλών νέων, σχετικά με τις προτάσεις του Ποταμιού για την καταπολέμηση της ανεργίας. Συζήτησε επίσης με πολίτες για θέματα που αφορούν στην ανάκαμψη της αλιείας και της γεωργικής παραγωγής, αλλά και για τις ρεαλιστικές λύσεις που προτείνει το Ποτάμι για να επιλυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα των ανεπαρκών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά.

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος από την Καρδίτσα κλήθηκε να απαντήσει για τις ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές.

Η Χλόη Βλασσοπούλου από την Αίγινα μίλησε για το πόσο μετά τις εκλογές το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι ένα υγιές κίνημα.

Στο Λαύριο, η Μαρία Βιτωράκη συζήτησε με τους πολίτες για την πολιτική κρίση στη χώρα, ενώ πολλοί απ’ αυτούς εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Ποτάμι θα γίνει ο θετικός ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων και εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μαζί της ήταν και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης από την Πάτρα μίλησε για την κρίση των θεσμών και το κατά πόσο έχουν επηρεάσει την πολιτική κατάσταση της χώρας.