28 Ιανουαρίου, 2019

Πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι νέοι στις Ευρωπαϊκές Εκλογές;

Κοινότητες Νέων του Ποταμιού

Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετείχαν στο εργαστήρι ''Φιλελευθερισμός και Νεολαία στην Ευρώπη που αλλάζει: η πρόκληση των Ευρωεκλογών 2019''

Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετείχαν στο εργαστήρι με τίτλο "Φιλελευθερισμός και Νεολαία στην Ευρώπη που αλλάζει:η πρόκληση των Ευρωεκλογών 2019" το οποίο διοργανώθηκε 25-27 Ιανουαρίου από την οργάνωση των Young Liberals Greece (μέλος του LYMEC) και το ίδρυμα Friedrich Naumann.  Το εργαστήρι περιλάμβανε σεμινάρια για τους θεσμούς με τους οποίους οργανώνεται η Ε.Ε., τον ρόλο των ΜΜΕ στις εκλογές, το πως μπορούν να συμμετάσχουν οι νέοι στις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ επισημάνθηκε η μέχρι σήμερα αδυναμία της Ε.Ε. να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες για τα ουσιαστικά επιτεύγματα της. Την νεολαία του Ποταμιού εκπροσώπησαν ο Επικεφαλής Νεολαίας κ.Τάσος Παππάς και το μέλος κ.Δήμητρα Γιαννάκη.

H εισαγωγική ομιλία του Επικεφαλής Νεολαίας

Η Νεολαία του Ποταμιού είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος σε LibLab. Οφείλω να καταστήσω σαφές πως το Ποτάμι δεν είναι ένα κόμμα του κλασικού Φιλελευθερισμού, αλλά είναι ένα κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά και στην μη παρεμβατικότητα του κράτους, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούμε να δημιουργήσουμε κι ένα δίχτυ ασφαλείας για τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Συμμετέχουμε ως νέοι στο εργαστήρι γιατί πιστεύουμε πως όλες οι προοδευτικές και φιλελεύθερες φωνές πρέπει να αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο. Είναι ανάγκη πλέον οι οι Προοδευτικοί και Φιλελεύθεροι να συνεννοηθούν και να αποτελέσουν, ενόψει Ευρωεκλογών, την δύναμη εκείνη που θα ανακόψει την δυναμική των εθνικιστικών κομμάτων σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. Καμία άλλη δύναμη πλην των φιλελεύθερων δυνάμεων δεν μπορεί υπερασπιστεί το κεκτημένο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και την πίστη σε μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία,ούτε το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με την πτέρυγα των εθνικιστικών αντιλήψεων ούτε η καταρρέουσα ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία με τις ανοιχτές προσκλήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ.