17 Σεπτεμβρίου, 2018

Πολύ αισιόδοξο μήνυμα η μεγάλη αποδοχή του Ποταμιού στους νέους Έλληνες του εξωτερικού

Γιώργος Μαυρωτάς

Στοιχεία που το Ποτάμι έχει φέρει πρώτο στην πολιτική ατζέντα, επεσήμανε στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.,ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 FM με τον Μπάμπη Κούτρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά τη θέση για αποτελεσματικές λύσεις που δεν είναι αριστερές ή δεξιές, για την οποία το Ποτάμι είχε λοιδωρηθεί ως απολιτίκ την περίοδο 2014-15, τις προτάσεις για δημιουργία Προτύπων Σχολείων σε κάθε νομό, την απόδοση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. στους Δήμους, το μοντέλο τριών πυλώνων για το ασφαλιστικό, την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους κ.ά. που το Ποτάμι είχε φέρει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως συγκεκριμένες προτάσεις.

Αποδέχθηκε τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας όμως αμφιβολίες για την ικανότητατης Ν.Δ. να τις υλοποιήσει, καθώς όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχθηκε, υπάρχει απόσταση μεταξύ «υπόσχομαι» και «πραγματοποιώ». Διερωτήθηκε εάν ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει τη σύμφωνη γνώμη της Δ.Α.Κ.Ε. για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο ή της Δ.Α.Π. για το σύγχρονο αυτόνομο Πανεπιστήμιο.

Επεσήμανε πως το Ποτάμι μπορεί να υπερασπιστεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, λειτουργώντας ως καταλύτης για την παραγωγή πολιτικής ενέργειας που θα πάει τη χώρα μπροστά, όντας μια μικρή αλλά χρήσιμη και κρίσιμη ποσότητα και όχι κόμμα εξουσίας. Για το λόγο αυτό, θα είναι πιο χρήσιμο εάν κατέλθει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές και μετέχει στη νέα Βουλή.

Υπενθύμισε πως η απήχηση του Ποταμιού στους νέους Έλληνες του εξωτερικού το φέρνει στην 3η θέση με 9% σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της KappaResearch, εκτιμώντας πως η νέα καμπάνια θα περάσει τα μηνύματά του και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, με στόχο η φωνή της λογικής και του επιχειρήματος να επικρατήσει της φωνής του συνθήματος. Θεωρώντας πως το κόμμα εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο πιο ώριμο, παρέπεμψε στο συνέδριο της 03-04/11 για την επιβεβαίωση της αυτόνομης πορείας.

Ανέδειξε ως μεγάλο στοίχημα την αύξηση του Α.Ε.Π., σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστια αποεπένδυση σε πάγια κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό. Η ανάπτυξη και η αύξηση του ΑΕΠ πρέπει να είναι η βασική μας μέριμνα ώστε να έχουν νόημα συζητήσεις περί εθνικής κυριαρχίας και κοινωνικού κράτους. Τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και ανθρώπων με εκπόρευση κλίματος υπέρ της επιχειρηματικότητας από το κυβερνών κόμμα, διαπιστώνοντας προσέγγιση με τη Ν.Δ. σε αυτό το πεδίο όπως και σε θέματα παιδείας, σε αντίθεση με το Μακεδονικό, όπου η Ν.Δ. προσπαθεί να αποφύγει διαρροές προς τα δεξιά ενώ το Ποτάμι θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα στο θέμα που έχει ταλανίσει την εξωτερική μας πολιτική και αξιοπιστία και να εστιάσει στις πραγματικές απειλές προς ανατολάς.

Ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου

Πηγή: Thema Radio