31 Αυγ, 2015

Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και θέλουμε ανάπτυξη και μία σύγχρονη χώρα

Νίκος Ορφανός

Στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση με τον Σπύρο Χαριτάτο παρευρέθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού Νίκος Ορφανός, μαζί με την Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Τόλιο από τη ΛΑ.ΕΝ.

Ο κύριος Ορφανός τόνισε ότι πρέπει να αποφασίσουμε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει η χώρα και κατηγόρησε τη ΛΑ.ΕΝ ότι παραπλανά τον κόσμο όταν υπόσχεται επαναφορά μισθών και συντάξεων στα – προ κρίσης- επίπεδα.

« Τι ενννοείτε προ κρίσης επίπεδα; Του '75, του '84 ή του '91; Με τι νόμισμα θα πληρώνονται οι συντάξεις; Πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Ποια επιχείρηση θα εμπιστευτεί μία κρατική τράπεζα με έναν κομματικά διορισμένο εκπρόσωπο;»

Ο βουλευτής Β΄Πειραιά αναφέρθηκε και σε ένα παλιότερο σύνθημα της αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά
«Στην αριστερά έλεγαν κάποτε ένα ωραίο σύνθημα το οποίο προσυπογράφω αλλά δεν διεκδικώ: Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη. Εμείς λοιπόν το εξελίσσουμε και λέμε οι άνθρωποι πάνω από τις ιδεολογίες. Δεν μπορούμε να υποτάσσουμε τη ζωή των ανθρώπων σε ιδεολογικούς ευσεβείς πόθους»

Ο κύριος Ορφανός τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να αφουγκραστούμε τις αγωνίες της κοινωνίας: Toυ καταστηματάρχη που κλείνει η επιχείρηση του και του γονιού που δεν ξέρει που θα βρει δουλειά το παιδί του.

«Θέλουμε επιτάχυνση των αναπτυξιακών εφαρμογών των μνημονίων. Τα μνημόνια δεν είναι άσπρο – μαύρο. Βρίσκονται συνεχώς υπό διαμόρφωση και πρέπει να επιταχυνθούν οι αναπτυξιακές παράμετροι για αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η γραφειοκρατία και να οχυρωθεί η δημόσια υγεία.»

Ο κύριος Ορφανός κλείνοντας προχώρησε στη διαπίστωση ότι ζούμε πλέον την εποχή που τελειώνουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος μάλιστα στην κυβερνητική αδιαφορία για την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που δεν εντάσσονται στα μνημόνια είπε χαρακτηριστικά:

«Μόνο για το ΕΣΠΑ είχαν προγραμματιστεί να δοθούν στην εκπαίδευση 1,3 δις ευρώ ώστε το σχολείο να περάσει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή. Χάνεται και αυτή η ευκαιρία. Με σχολείο και παιδεία προσαρμοσμένα στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή θα χτυπήσουμε τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και θέλουμε δουλειές, ανάπτυξη και μία σύγχρονη χώρα».

Δείτε τη συνέντευξη εδώ

*Ο Νίκος Ορφανός είναι υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού.

31 Αυγούστου 2015, Alpha TV.