3 Οκτώβριος, 2017

Πέρα από τη λιτότητα

Ποτάμι

Μια σημαντική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου Beyond Austerity: Reforming the Greek Economy, MIT Press 2017 παρακολούθησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

«Πέρα από τη λιτότητα» ήταν το θέμα της ημερίδας και ακολούθησαν συζητήσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρακολούθησε την ενότητα που αφορούσε τις συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και το ποιες μεταρρυθμίσεις είναι η πιο επείγουσες και σημαντικές που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας. Τις απόψεις τους στα παραπάνω θέματα ανέλυσαν οι κ. Δημήτρης Βαγιανός, Νίκος Βέττας, Κώστας Μεγήρ και Χριστόφορος Πισσαρίδης με συντονιστή τον Αλέξη Παπαχελά.

Αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με προσωπικότητες του χώρου, όπως τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Νίκο Βέττα και τους καθηγητές Ηλία Παπαιωάννου, Δημήτρη Βαγιανό και Πλάτωνα Τήνιο. Οι δύο τελευταίοι έχουν στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον νέο ενιαίο φορέα.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς και κλιμάκιο του τομέα Οικονομίας και Οικονομικών του Κινήματος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος