8 Απριλίου, 2018

Πάσχα με δύο στρατιωτικούς μας στις φυλακές της Τουρκίας

Γιώργος Τσιτσιλιάνος

Πέρασαν 40 ημέρες, ήλθε το Πάσχα και ακόμη ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται στην φυλακή της Ανδριανούπολης παρά την έκκληση των Γιουνκέρ και Τουσκ εκ μέρους της ΕΕ προς τον Ερντογάν, αλλά και του Έλληνα Πρωθυπουργού, στο περιθώριο της Συνόδου της Βάρνας, για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους τουλάχιστον πριν από το Πάσχα στην πατρίδα.

Το γεγονός, δε, ότι βρίσκονται στη φυλακή χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το χρόνο αποφυλάκισή τους, που από ό,τι φαίνεται από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, θα εξαρτηθεί από τα σχέδια και τις ορέξεις του Ερντογάν.

Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν έχει ξανασυμβεί να γιορτάζουμε Πάσχα με δύο στρατιωτικούς φυλακισμένους. Η σκέψη μας είναι κοντά τους, δεν είναι ώρα για κροκοδείλια δάκρυα ούτε για ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα.

Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από την οικογένειά τους που, ως πολίτης αυτής της χώρας, η ελληνική πολιτεία που με αντιπροσωπεύει, δεν κατόρθωσε από τις μέχρι τώρα ενέργειές της, την επάνοδο των δύο στις εστίες τους.

* Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας