23 Απριλίου, 2017

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου #tolmanadiavazeis

Ποτάμι

Εκατοντάδες βιβλία μοιράστηκαν σε όλη την Ελλάδα!

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια του Ποταμιού για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη. Στο πνεύμα της δράσης διαλέξαμε το αγαπημένο μας βιβλίο, τονίσαμε μια φράση και το μοιραστήκαμε με συμπολίτες μας, αφήνοντάς το σε ένα δημόσιο σημείο. Την έναρξη της δράσης σηματοδότησαν προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο μουσικός Νικήτας Κλιντ, ο αθλητής Αντώνης Βλοντάκης, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Μαζί με αυτούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε και ο ίδιος τα βιβλία του σε σημεία της Αθήνας.

Στη συνέχεια φίλοι, μέλη και εθελοντές του Ποταμιού, καθώς και πολίτες που εμπνεύστηκαν από την κίνησή μας συμμετείχαν και άφησαν βιβλία σε συγκεκριμένα και συμβολικά πολλές φορές σημεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Μερικές από τις φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Η δράση συνεχίστηκε πανελλαδικά και επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις, με τομείς αλλά και τοπικές ομάδες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και να συμμετέχουν μαζικά.

Για να δείτε στη συνέχεια τις φωτογραφίες σας μπείτε στη διεύθυνση που θα βρείτε εδώ ή πληκτρολογήστε στο instagram το hashtag #tolmanadiavazeis.

Ο Χρήστος Λούλης και η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ συναντήθηκαν με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, ενημερώθηκαν για τη δράση και επέλεξαν τα βιβλία τους. Η ποιήτρια, μάλιστα, διάβασε και ένα απόσπασμα από το νέο της βιβλίο.

Δείτε την ανάρτηση του επικεφαλής στο facebook: