31 Ιούλιος, 2015

Ό,τι έλεγε το Ποτάμι στο “παρά πέντε”, τα λέει ο Πρωθυπουργός στο “και πέντε”

Γιώργος Μαυρωτάς

Αυτά που έλεγε το Ποτάμι παρά πέντε όλους αυτούς τους κρίσιμους μήνες, τώρα έρχεται ο Πρωθυπουργός και τα λέει και πέντε.

Το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρωϊνό MEGA με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την παρέμβασή του σχολιάζοντας ότι: «Αυτά που έλεγε το Ποτάμι παρά πέντε όλους αυτούς τους κρίσιμους μήνες, τώρα έρχεται ο Πρωθυπουργός και τα λέει και πέντε», συμπληρώνοντας ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει η διαπραγμάτευση τον Ιανουάριο και να υπήρχε εστίαση για το κλείσιμο μιας καλύτερης συμφωνίας. Συνέχισε λέγοντας ότι το Ποτάμι επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός ότι δυστυχώς για αυτόν, πρέπει κάποια στιγμή να κυβερνήσει, να πάρει αποφάσεις και να σταθεί αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Μάλιστα ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε ότι και μερικά εκ των νομοσχεδίων τα οποία έχει φέρει η κυβέρνηση είτε τα περισσότερα με τη μορφή του κατεπείγοντος είτε ως πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δε φαίνεται να υπηρετούσαν το σκοπό της διαπραγμάτευσης αλλά μάλλον ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε ότι αντί να τρέχουμε για την επίτευξη μιας καλύτερης συμφωνίας η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Επ’ αυτού σχολίασε ότι η ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι αναπόφευκτη, επισημαίνοντας σημεία από την ομιλία του κ. Λαφαζάνη περί δικτατορίας του ευρώ αλλά και της κας. Κωνσταντοπούλου η οποία μόνο φιλική δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Επίσης είπε ότι τα γεγονότα στο ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζουν και τη χώρα συνολικά καθώς η αξιοπιστία της κυβέρνησης η οποία πρέπει να διαπραγματευτεί, είναι μειωμένη όταν ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μέσα σε μια κινούμενη άμμο λόγω της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης και όταν ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν τον στηρίζει.

Σχετικά με τη συμφωνία ο βουλευτής του Ποταμιού επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση και συστράτευση, και πως το πρόγραμμα παρά τα αρνητικά σημεία που έχει, εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα θετικά και κυρίως να εμμείνουμε στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Σε ερώτηση του Δημήτρη Τάκη για το τι θα γίνει με την Πρόεδρο της Βουλής κα. Κωνσταντοπούλου με βάση το κακό κλίμα εναντίον της αλλά και τις αποστάσεις του Πρωθυπουργό από αυτήν, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι μετά και από όσα συμβαίνουν του ΣΥΡΙΖΑ, οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Στον 2ο γύρο της συζήτησης, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Εκτός Ευρώπης και Ευρωζώνης δε θα πληγεί μόνο η οικονομία αλλά όπως φαίνεται και η δημοκρατία» ενώ ανέφερε ότι για να βοηθήσουμε όλοι να στρίψει το πλοίο της Ευρώπης πρέπει να είμαστε πάνω σε αυτό το πλοίο. Επίσης σημείωσε ότι αυτό που φοβίζει πολλούς είναι το γεγονός ότι εν όψει της νέας συμφωνίας-προγράμματος, η κυβέρνηση δεν πιστεύει ούτε καν στις θετικές πτυχές του. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «Οι επενδύσεις δε μπορούν να γίνουν και η ανεργία δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον κρατισμό. Πρέπει να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και να γίνουν μεταρρυθμίσεις». Κλείνοντας επεσήμανε και τις ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια για το σημείο στο οποίο έφτασε η χώρα ενώ είπε ότι το Ποτάμι δεν πιστεύει στη χρησιμότητα των εκλογών και πως πρέπει να αποφευχθούν καθώς αυτές θα φέρουν αναταραχή και μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

31 Ιουλίου 2015, MEGA