18 Μαρτίου, 2015

Όσο περνάει ο καιρός είναι εις βάρος μας

Δημήτρης Τσιόδρας

Στο Action 24 φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το περιβόητο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Μιλώντας σχετικά, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως «δεν μιλάμε για νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». «Μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση με 200 εκατ. ευρώ, όπως λέει το νομοσχέδιο;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «μόνο πέντε από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν την ανθρωπιστική κρίση. Τα υπόλοιπα αφορούν τακτοποιήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «έχουν περάσει 50 ημέρες από τις εκλογές και επί της ουσίας συζητάμε μία εβδομάδα. Νωρίτερα συζητούσαμε αν θα λέγονται ‘’τρόικα’’ ή ‘’θεσμοί’’, αν θα συνεδριάζουν εδώ ή στις Βρυξέλλες». «Όσο περνάει ο καιρός είναι εις βάρος μας. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν η κυβέρνηση πήγαινε στις Βρυξέλλες την επομένη των εκλογών και παρουσίαζε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επί έναν μήνα όμως η κυβέρνηση ψαχνόταν. Κι ακόμη ακούμε υπουργούς να κάνουν κριτική λες και βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ενώ πια βρίσκονται στο πηδάλιο», πρόσθεσε.

Τόνισε τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του bullying που με αφορμή τον θάνατο του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, απασχολεί έντονα την επικαιρότητα πως «θα πρέπει να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο διαφορετικό. Δεν είναι ζήτημα σχολικών φυλάκων ή αστυνόμευσης. Είναι ζήτημα ευαισθητοποίησης γονιών, εκπαιδευτικών, της κοινωνίας συνολικά».

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου

Action 24