19 Ιανουαρίου, 2017

Όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει τη δική του διαπλοκή

Ποτάμι

«Εάν το 2017 ένα κόμμα πιστεύει ότι η σωτηρία του θα έρθει διορίζοντας διευθυντές σε εφημερίδες και βρίσκοντας καινούργιους ή παλιούς εργολάβους, για να τους δίνει εφημερίδες, νομίζω ότι ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει αυτό» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη Βίκυ Μιχέλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98.7. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΔΟΛ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «Όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει τη δική του διαπλοκή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει συμβεί με τη ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και τώρα συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας εκπλήσσει. Αυτό που μας εκπλήσσει ίσως είναι το απροκάλυπτο του θέματος».

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να διασωθεί ο Τύπος που αντιμετωπίζει φοβερή κρίση, υπογράμμισε ότι «Προφανώς πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να μη χάνονται επιχειρήσεις, να μη χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και καθαρότητα και όχι με ανθρώπους που υπηρετούν κομματικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση κυβερνητικά συμφέροντα».

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον του Ποταμιού, δήλωσε ότι «Η πολιτική είναι κάτι πάρα πολύ σκληρό. Κάποιοι είναι προφανές ότι δεν αντέχουν. Δεν αντέχουν στις πιέσεις, δεν αντέχουν στο δύσκολο αγώνα που πρέπει κάποια στιγμή να διεξάγουμε. Εμείς αντέχουμε όμως, όπως είπα είμαστε σκληρά καρύδια. Θα συνεχίσουμε και νομίζουμε ότι ο κόσμος θα καταλάβει. Κάποια στιγμή ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει αν Θα μείνει στο πολιτικό σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα παλιά κόμματα που έφεραν την χρεωκοπία της χώρας ή θα υπάρχει και ένα καθαρό Ποτάμι. Και δεν νομίζω θα πάρουν την απόφαση να φύγει το Ποτάμι από το πολιτικό σκηνικό.

Αναλυτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ:

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι οφθαλμοφανή και νομίζω τα θέσαμε ξεκάθαρα και χθες στη συνεδρίαση της Βουλής. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι δε βλέπει, ή ότι είναι και τυχαία γεγονότα. Τι σημασία έχει; Η μεγάλη εικόνα είναι σαφέστατη. Ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει την εμπιστοσύνη του Τσίπρα αναλαμβάνει "Τα Νέα", "Το Βήμα" και το ραδιόφωνο. Και το που θα πουληθούν θα φανεί ακριβώς η πρόθεση της κυβέρνησης.

Για την προσπάθεια να αποκτήσει ασυλία η πολιτική εξουσία:

Ο κύριος Τσίπρας έχει την εξής λογική. Για να μη συγκρούεται αυτός με όλο τον κόσμο, βάζει κάποιους ανθρώπους που φωνάζουν και βρίζουν και απειλούν. Ο κύριος Καμμένος είναι ένας από αυτούς. Το ανέφερα χθες, γιατί πραγματικά πιστεύω πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την επιθετική πολιτική που έχει ο Καμμένος απέναντι στα ΜΜΕ. Η αγωγή του Καμμένου απέναντι στον Ανδρέα Πετρουλάκη, ένα σοβαρό δημοσιογράφο και σκιτσογράφο– άλλο αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του που του ζητάει δύο εκατομμύρια, επειδή τον αποκάλεσε ακροδεξιό. Αυτό δε γίνεται για να απειλήσει τον Πετρουλάκη, αλλά όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν κριτική στον Καμμένο. Το ακούει η Μιχέλη από τα Γιάννενα, και λέει «κάτσε, μην μπλέξω κι εγώ τώρα. Μην κάνω καμιά κριτική στον Καμμένο». Η ασυλία της πολιτικής εξουσίας. Αυτή διεκδικεί ο κ. Καμμένος, με τις πλάτες του κυρίου Τσίπρα.

Για το πώς μοιράζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την "πίτα" των έργων:

Δίνουν και έργα. Δεν θέλω να πω και περισσότερα, αλλά επειδή δεν μας έχει εγκαταλείψει η ερευνητική διάθεση εμάς στην πολιτική, παραμένουμε και λίγο ερευνητές – δημοσιογράφοι, θα έχουμε μια συνέχεια για τα έργα και τις ημέρες διαφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζουν την πίτα στα έργα όπως θέλουν. Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες αυτά.

Ακούστε το ηχητικό:

https://clyp.it/omb43452