8 Μαΐου, 2019

Ομόσπονδη, αλληλέγγυα Ευρώπη ως απάντηση στην ακροδεξιά ρητορική μίσους και απομονωτισμού

Αναστάσης Περράκης

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Αναστάσης Περράκης, στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον ρ/σ ΣΚΑΪ

“Μια αλληλέγγυα Ευρώπη που είναι ενωμένη και ανταγωνιστική” είναι η λύση και η απάντηση στη ρητορική της ακροδεξιάς και στη λογική του απομονωτισμού και του μίσους, που πηγάζουν από την ανασφάλεια και τον φόβο, ξεκαθάρισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Αναστάσης Περράκης, στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Το βασικό μήνυμα του Κινήματος είναι η πορεία προς μία περισσότερο ομόσπονδη Ευρώπη, συμπλήρωσε.

Ο κ. Περράκης δέχθηκε τον χαρακτηρισμό του “σκληροπυρηνικού Ποταμίσιου” και τόνισε πως “το Κίνημα έχει προσφέρει πολλά στην πολιτική σκηνή και να προσφέρει πολλά περισσότερα”. Ζήτησε από την επιστημονική κοινότητα να συζητά περισσότερο με την κοινωνία και να προωθεί λύσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της κάνναβης για προσωπική θεραπευτική χρήση, ο διευθυντής ερευνών στο ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα μια και υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες ασθενών για να δικαιολογούν την χρήση της για αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, αλλά όχι για θεραπευτική χρήση στον καρκίνο ή σε άλλη ασθένεια και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά κλινικά δοκιμασμένα φάρμακα για τα οποία πρέπει να υπάρχει άρτια πληροφόρηση και διαθεσιμότητα στους ασφαλισμένους.

Ακούστε το ηχητικό: