5 Μάι, 2019

Όλοι οι τολμηροί μαζί, για την Αναγέννηση της Ευρώπης

Σταύρος Θεοδωράκης

Tweet του Σταύρου Θεοδωράκη για την απόφαση του Γκυ Φέρχοφσταντ να συμπαραταχθεί με την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση

Συγχαρητήρια στον Γκυ Φέρχοφσταντ για την απόφαση του Φιλελεύθερου ALDE να συμπαραταχθεί με την «Αναγέννηση» του Εμμανουέλ Μακρόν, απέστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Γκυ Φέρχοφσταντ ανακοίνωσε αιφνιδίως την Πέμπτη το βράδυ ότι το Alde σχεδιάζει να διαλυθεί μετά τις ευρωεκλογές και να ενώσει τις δυνάμεις του με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει η λίστα της «Αναγέννησης» - μιας πολιτικής πρότασης που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Εμμανουέλ Μακρόν.

Ως γνωστόν ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Μάρτιο έχει πει ότι στηρίζει την ατζέντα της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» από την οποία άλλωστε έχουν προκύψει και οι περισσότερες από τις 27 θέσεις που προβάλει σε αυτήν την αναμέτρηση το Ποτάμι. Άλλωστε ανάμεσα στους 42 υποψηφίους του Ποταμιού είναι η Ξένη Μπαλωτή στέλεχος του En Marche αλλά και οι Γιώργος Κορκόβελος και Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου υπερασπιστές της «Αναγέννησης» στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε ένα tweet στα γαλλικά απευθυνόμενος προσωπικά στον Γκυ Φέρχοφσταντ: «Συγχαρητήρια Γκυ για τη γενναία απόφαση σου να ενώσεις τις δυνάμεις του φιλελεύθερου Alde με την «Αναγέννηση» του Εμμανουέλ Μακρόν. Όλοι οι τολμηροί θα είμαστε εκεί. Για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο της ζωής μας. Για να κάνουμε πράξη την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε την ένωση των δυνάμεων ALDE και «Αναγέννησης» ως την καθοριστική κίνηση για να αλλάξει ο χάρτης του ευρωκοινοβουλίου. Όπως είπε «οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές - δεξιοί και αριστεροί - από τις 27 Μαΐου θα έχουν να κάνουνε με μια νέα, δυνατή ομάδα που χωρίς φόβο και παλαιοκομματικές εξαρτήσεις, θα αγωνισθεί για την Ελευθερία, την Προστασία και την Πρόοδο των πολιτών της Ευρώπης».

Δείτε τα tweet του Σταύρου Θεοδωράκη: