6 Απριλίου, 2019

Να δώσουν όλοι οι πολιτικοί το μήνυμα ότι τα Εξάρχεια δεν μπορεί να είναι γκέτο

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, στην ενημερωτική εκπομπή των Ευρυδίκη Χάντζιου & Γιάννη Σκάλκου "ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" στην τηλεόραση της ΕΡΤ

“Να δημιουργήσουμε έναν λευκό Τειρεσία ώστε να επιβραβεύουμε τους συνεπείς πολίτες” πρότεινε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, στο πάνελ της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως αδόκιμο τον όρο “μεταρρυθμίσεις” αφού αυτές δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, με τις κυβερνήσεις να βασίζονται μόνο στα χρήματα της Ε.Ε. και να πανηγυρίζουν κάθε φορά που παίρνουν κάποιες επιστροφές ή δόσεις.

Αναφερόμενη στην κακή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, από την οποία φαίνεται πως θα επωφεληθούν πολλοί λιγότεροι, υπογράμμισε τις προτάσεις του Κινήματος για την οικονομία:

Εκτός από τον “λευκό Τειρεσία” που θα έδινε ώθηση στην οικονομία, επανέλαβε την θέση οι φόροι και οι εισφορές να μην υπερβαίνουν το 40% του εισοδήματος. Παράλληλα, υπενθύμισε την πρόταση για φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και περιλαμβάνεται στο σχέδιο Μακρόν για την "Ευρωπαϊκή Αναγέννηση" που στηρίζει το Ποτάμι.

Τέλος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας και ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων με την επίθεση κουκουλοφόρων σε λιμενικούς, τόνισε πως “το πρόβλημα στην περιοχή είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Οι πολίτες υποφέρουν στα Εξάρχεια”. Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε συναίνεση όλων των κομμάτων και πολιτική βούληση ώστε να λυθεί το διαχρονικό πρόβλημα που, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γιγαντώθηκε. “Δεν μπορεί να είναι τα Εξάρχεια γκέτο και κέντρο ανομίας. Να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να δώσουν το μήνυμα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό”.

Δείτε το βίντεο: