7 Μάιος, 2017

«Όχι με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο στη Βενεζουέλα»

Γιώργος Μαυρωτάς

Τη δικαίωση των θέσεων που πρεσβεύει το Ποτάμι μέσα από το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών ανέδειξε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού ‘Εργου του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη συμμετοχή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο. Διαπίστωσε πως το σύγχρονο δίλημμα δεν είναι πλέον «αριστερά ή δεξιά» αλλά «κλειστά ή ανοικτά συστήματα» δηλαδή το κλείσιμο στο καβούκι ή η προσαρμογή στις νέες συνθήκες και η προσπάθεια συνδιαμόρφωσής τους. Υπενθύμισε πως το Ποτάμι προέβαλε τις θέσεις αυτές από το 2014 και λοιδωρείτο από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, οπαδούς της ιδεολογικής ορθοδοξίας, ως απολιτίκ. Παρατήρησε πως πολλά ελληνικά κόμματα διεκδικούν τώρα συγγένειες με τον Emmanuel Macron μολονότι στήριξαν Mélenchon, Fillon και τον Hamon που έζησε την δική του εκδοχή εκλογικού καταποντισμού τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, υπενθύμισε πως το Ποτάμι ήδη πραγματοποίησε σύσκεψη εμπειρογνωμώνων για τη μελέτη των αντιμέτρων και προτάσεις από την οποία προέκυψε αναλυτικό κείμενο θέσεων για φορολογικά, εργασιακά, ενεργειακό ενώ σύμφωνα με τον Επικεφαλής, το κόμμα δεν θα ακολουθήσει πρακτική του όχι σε όλα, αντιμετωπίζοντας τα μέτρα κατά περίπτωση. Επεσήμανε πως το Ποτάμι θα στηρίξει από τα αντίμετρα ό,τι θεωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί πιστεύει πως το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η αφετηρία και όχι ο τερματισμός. Κάλεσε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να λογικευτεί και να πάψει να βρίσκεται με το ένα πόδι στη Βενεζουέλα και το άλλο στην Ευρώπη, επιλέγοντας λιγότερο κρατικίστικες κινήσεις από τους μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο και δίνοντας πνοή στην πραγματική οικονομία με μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης.

Κρίνοντας την αυξανόμενη ένταση των διαφωνιών των δύο μεγάλων κομμάτων, εκτίμησε πως δεν είναι επικίνδυνος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή η Ν.Δ. αλλά η πόλωση που καλλιεργείται όπου την αρχή την έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το περίφημο «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Υπενθυμίζοντας πως ζήσαμε το «φύγετε εσείς να έλθουμε εμείς» για μια επταετία και τους δοκιμάσαμε όλους, έκρινε πως είναι η στιγμή να δοθεί έμφαση στην οικονομία και όχι στη μικροπολιτική ώστε να οδηγηθούμε σε σύνθεση εντός του στενού πλαισίου των μνημονίων.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις προσχωρήσεις βουλευτών του Ποταμιού σε άλλα κόμματα. Χαρακτήρισε αποστασία το να φεύγει βουλευτής από ένα κόμμα για άλλο εντός της ίδιας κοινοβουλευτικής περιόδου. Θεώρησε εύκολα αντιληπτό ότι οι κινήσεις αυτές κρύβουν προσωπικές φιλοδοξίες και ότι δεν είναι κατακριτέοι μόνο οι βουλευτές αλλά και τα κόμματα υποδοχής. Ως προερχόμενος από τον ομαδικό αθλητισμό και γνωρίζοντας τι σημαίνει να αγωνίζεσαι μέσα σε μια ομάδα, παρομοίασε τις κινήσεις αυτές σαν να αλλάζεις ομάδα στο ημίχρονο όταν το αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου