19 Μαρτίου, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση και κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα

Θανάσης Χειμωνάς

Ο Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, καλεσμένος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου "Mea Culpa", του Thema Radio 104,6

Καλεσμένος στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου "Mea Culpa" στο Thema Radio 104,6, ο Θανάσης Χειμωνάς υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, μίλησε για την πορεία του Ποταμιού, την ηθική του αλλά και για τα τελευταία γεγονότα της πολιτικής σκηνής.

«Το Ποτάμι δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε μια συγκεκριμένη Συμφωνία την οποία θεωρούμε καλή για τη χώρα» δήλωσε ο Θανάσης Χειμωνάς προσθέτοντας δε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση και κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα.»

Στη συνέχεια σχολίασε ότι «η λογική του ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς πρέπει να κάνουμε το ανάποδο είναι επικύνδυνο. Δηλαδή αν ο Τσίπρας πει πως πρέπει να μείνουμε στο ευρώ εμείς θα πρέπει να υποστηρίξουμε την επιστροφή στη δραχμή;»

Συνέχισε λέγοντας ότι «σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως αν το παίζει σοσιαλδημοκράτης, σε μια εποχή που η Νέα Δημοκρατία έχει πάει τέρμα δεξιά στη γωνία, σε μια εποχή που το ΚΙΝΑΛ είναι απολιθωμένο κόμμα που απευθύνεται σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 1977 υπάρχει κόσμος που μπορεί να ψηφίσει Ποτάμι. Αυτόν τον κόσμο εμείς πρέπει να τον αγγίξουμε.»

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρεί ότι αν την έφερνε ο Μητσοτάκης (που πάνω κάτω την ίδια συμφωνία θα έφερνε) κάποιοι που σήμερα μιλάνε για «προδότες» θα μας έλεγαν πως «επιτέλους λύθηκε ένα θέμα δεκαετιών». Και στους δρόμους θα ήταν οι συριζαίοι με τις σάρισες και τον ήλιο της Βεργίνας.

Τέλος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πολιτική σκηνή σχολίασε ότι «αυτά που έλεγε η Μυρσίνη για τις μολότοφ και τον Κουφοντίνα τα έλεγαν όλοι οι συριζαίοι. Τώρα που -και καλά- "σοβαρεύει" ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει και μια φωνή που λέει τέτοια. Να μη χαθεί και η "αριστερή" πελατεία.»

Ακούστε το απόσπασμα: