8 Μαρτίου, 2018

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Καψή

Ποτάμι

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή «My long run» (Εκδόσεις Athens Voice) συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο Public του Συντάγματος, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Long run» στη γλώσσα των δρομέων είναι η προπόνηση για την προετοιμασία του Μαραθωνίου. Το βιβλίο του Παντελή Καψή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Voice Books και στις 238 σελίδες ο πολύπειρος δημοσιογράφος έχοντας τερματίσει ορισμένους από τους πλέον δύσκολους μαραθωνίους περιγράφει τις εμπειρίες του. «Οι επιδόσεις μου είναι εξαιρετικά μέτριες, η αγάπη μου όμως και η απόλαυση μεγάλη» σημειώνει.

«Ξεκίνησα να τρέχω, όπως οι περισσότεροι, για λόγους υγείας και για να ελέγξω το βάρος μου. Για πολλά χρόνια ήταν μόνο αυτό. Έτρεχα συστηματικά κι ένιωθα καλά με το σώμα μου. Σιγά-σιγά, όμως, το τρέξιμο άρχισε να σημαίνει πολλά περισσότερα. Ήταν η απαντοχή μου σε δύσκολες στιγμές, ήταν μια συνεχής πρόκληση να ξεπερνώ τα όριά μου κι ήταν ένα ταξίδι με πολλούς φίλους πάνω στο οποίο ο καθένας από εμάς μπορούσε να επενδύσει προσδοκίες και όνειρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

O Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το τρέξιμο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα - με το κλίμα και το έδαφος που διαθέτει - μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη του τοπικού τουρισμού. «Το τρέξιμο σώζει», ανέφερε επίσης θέλοντας να εξηγήσει ότι σε περιβάλλοντα όπως αυτά της δημοσιογραφίας και της πολιτικής η αναμέτρηση με τις αντοχές σου σε ανοιχτούς, υπαίθριους χώρους βελτιώνουν εκτός από τη σωματική κατάσταση και τον νου και τη σκέψη.

Το βιβλίο μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη παρουσίασαν η δημοσιογράφος και θεατρική συγγραφέας Ρούλα Γεωργακοπούλου και ο εκδότης του περιοδικού Runner και 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον Μαραθώνιο Νίκος Πολιάς, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάνος Λουκάκος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος