26 Φεβρουαρίου, 2019

Ο Σταύρος και το Ποτάμι του δεν μας απογοήτευσαν. Ποτέ.

Guest Αρθρογράφος

Ανάρτηση του Στράτου Σαφιολέα στο Facebook

Το Ποτάμι είχε εμφανιστεί απρόσμενα στη πολιτική σκηνή για να καλύψει την περιοχή από τη φιλελεύθερη δεξιά μέχρι την σοσιαλδημοκρατία. Ήταν πρωτοφανές εγχείρημα από ανθρώπους που δεν είχαν πίσω τους μεγάλα συμφέροντα να τους χρηματοδοτούν και να τους στηρίζουν, και που συγκέντρωσε και εξαιρετικό κόσμο και μεγάλες προσδοκίες.
Όταν συγκρούστηκε η κυβέρνηση με την εκκλησία της Ελλάδας, και αποπέμφθηκε κακήν κακώς ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ τον εγκατέλειψαν. Και ποιος τον υπερασπίστηκε και μαζί υπερασπίστηκε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας; Μόνο Το Ποτάμι του Σταύρου.

Όταν πήγαν τον καθηγητή Ρίχτερ στο εδώλιο για τις απόψεις του για τη Μάχη της Κρήτης, σωστές ή λάθος, μάρτυρες κατηγορίες ήσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Και ποιος έβγαλε ανακοίνωση στήριξης του Ρίχτερ, πως η Ιστορία κρίνεται στα πανεπιστήμια και όχι στα δικαστήρια; Μόνο Το Ποτάμι του Σταύρου.
Όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η Φώφη Γεννηματά απουσίασε από τη Βουλή. Το Ποτάμι του Σταύρου ήταν όμως εκεί και το ψήφισε. Όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ της Φώφης, διέδιδαν ψέματα για τάχα ιατρικά και επιστημονικά προβλήματα. Αλλά το υπερψήφιζε Το Ποτάμι του Σταύρου.

Και όταν ήρθε στη Βουλή η συμφωνία για τις Πρέσπες, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου χάθηκε και μετατράπηκε σε Νέα Δημοκρατία του Άδωνη, και βγήκε στους δρόμους με τους εθνικιστές, για να συναντήσει εκεί την Εύα της Ευρωβουλής, του ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στη κυβέρνηση τέσερα χρόνια την ελεϊνή ακροδεξιά του Καμμένου, η συμφωνία κρινόταν *αποκλειστικά* από Το Ποτάμι του Σταύρου.

Μοιάζει απίθανο, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην Ιστορία του τόπου, όταν η Ελλάδα έπρεπε πάλι να αποφασίσει αν θα πάει με τους συμμάχους της στην Ευρώπη, ή με τα συμφέροντα του Πούτιν, αν θα μεγάλωνε την Ευρώπη στα Βαλκάνια εμπεδώνοντας την ειρήνη στην περιοχή και την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα, ή αν θα επέστρεφε στα κλειστά σύνορα, στα φοβικά σύνδρομα, και τον απομονωτισμό, όλα αυτά έμελε να κριθούν αποκλειστικά από την στάση που θα κρατούσε Το Ποτάμι του Σταύρου. Και παρά τις πιέσεις, τις υποσχέσεις, και τις απειλές, Το Ποτάμι οδήγησε την Ιστορία της Ελλάδας οριστικά στην σωστή κατεύθυνση.
Με λάθη; Mε ελείψεις; Mε παραλείψεις; Aυτά θα ας τα κρίνουν τα στελέχη στο Ποτάμι. Εμένα πάντως ο Σταύρος και το κόμμα του δεν με απογοήτευσαν. Ποτέ.

Σήμερα στην Αθηναϊδα, στις οκτώ, γιορτάζουν τα 5 χρόνια από την ίδρυση και έχουν κερδίσει το δικαίωμα να πανηγυρίζουν. Και να ελπίζουν.

Δείτε την ανάρτηση:

Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία του Σταύρος Θεοδωράκης στην κεντρική ομιλία του πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015....

Gepostet von Stratos Safioleas am Dienstag, 26. Februar 2019

διαβάστε επίσης