26 Οκτωβρίου, 2016

«Ο σκληρός διπολισμός που δημιουργείται δεν οδηγεί πουθενά»

Κώστας Μπαργιώτας

«Μπαίνουμε σε έναν σκληρό διπολισμό, όπου από τη μία είναι οι προδότες και από την άλλη οι ευεργέτες. Αντί να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των υπολοίπων χωρών σε κρίση, όπως η Ισπανία, που τώρα βρίσκουν κοινή γραμμή οι Σοσιαλιστές με τον Ραχόι ή Πορτογαλία, εμείς βυθιζόμαστε ακόμα περισσότερο στην πόλωση. Ενώ έχουμε παρόμοια πλεονεκτήματα με την Ιρλανδία – μορφωμένο εργατικό δυναμικό, γνώση της αγγλικής γλώσσας, δυναμική διασπορά – δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και καταφεύγουμε στην χρήση εμφυλιοπολεμικών όρων» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία Τηλεόραση» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τους λόγους που το Ποτάμι φαίνεται να μην πείθει τους πολίτες επεσήμανε ότι «το Ποτάμι περνά μια πολύ μεγάλη κρίση, όμως η δυνητική του επιρροή – άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν πιθανό να ψηφίσουν Ποτάμι – κυμαίνεται γύρω στο 9%, που σημαίνει ότι υπάρχει μια δεξαμενή που μπορεί να αντλήσει ψήφους, αν αλλάξουν οι συνθήκες. Το Ποτάμι, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει πράξει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε: να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά ενός μεγάλου σχηματισμού που να μπορεί να παρεμβαίνει δυναμικά στις εξελίξεις».

Τέλος, τόνισε ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να αυξάνει το κόστος του Δημοσίου «από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα νέας δανειοδότησης για κάλυψη ελλειμμάτων, το κόστος το επωμίζονται αναγκαστικά οι πολίτες. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να δούμε την φορολογική μας πολιτική από την αρχή, να προχωρήσουμε σε μείωση και να διευρύνουμε την φορολογική βάση. Για να γίνουν όμως αυτά ταυτόχρονα και να συμφωνήσουν οι δανειστές, απαιτείται μια υπεύθυνη κυβέρνηση, η οποία θα πιάνει στόχους και θα μπορεί να διαπραγματεύεται».

Δείτε το απόσπασμα:

* Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας