10 Αυγούστου, 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε γιατί δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο

Νίκος Ορφανός

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Νίκη Λυμπεράκη μίλησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά Νίκος Ορφανός παρουσία των Χρήστου Σιμορέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νίκη Κεραμέως από την ΝΔ.

Ο κύριος Ορφανός ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές της και να δημιουργήσει ένα καινούριο αφήγημα για τους πολίτες, προκειμένου να επανεκκινηθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε γιατί δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο. Τώρα όμως πρέπει να θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα τη διάσωση της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση. Ο πρωθυπουργός κατάλαβε αργά πως πρέπει να αλλάξει πορεία αλλά είναι προς τιμήν του που έστω και την τελευταία στιγμή έκανε πίσω» τόνισε ο κύριος Ορφανός για να συμπληρώσει:
«Υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί η κοινωνία από το Σεπτέμβριο με τόσο σκληρά φορολογικά μέτρα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, η κυβέρνηση να δημιουργήσει άμεσα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα να βρει νέα αντισταθμιστικά μέτρα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω συμπράξεων».

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ο κύριος Ορφανός είπε χαρακτηριστικά:
«Φοβόμαστε ότι είμαστε μπροστά σε νέες αριστερές Αμυγδαλέζες και μία υγειονομική βόμβα που κινδυνεύει να εκραγεί αν συγκεντρωθούν στο Βοτανικό περισσότεροι από 5 χιλιάδες μετανάστες. Η κυβέρνηση απορροφημένη από την ατέρμονη διαπραγμάτευση και την εσωτερική ενδοσκόπηση δεν κατάλαβε ότι με τη γιγάντωση του Ισλαμικού κράτους αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα έσκαγε στα σύνορα μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας αλλά έπρεπε πρώτοι να είχαμε προνοήσει για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει συσταθεί ακόμα ο φορέας για την απορρόφηση των κονδυλίων για τους μετανάστες».

* Ο Νίκος Ορφανός είναι βουλευτής Β’ Πειραιά και πολιτικός υπεύθυνος Πολιτισμού.

10 Αυγούστου 2015, ΣΚΑΪ.