24 Νοεμβρίου, 2018

Ο Μπουτάρης θα μείνει στην ιστορία για όσα συμβόλισε και εμφύσησε στη συλλογική συνείδηση της Θεσσαλονίκης

Γιάννα Παναγοπούλου

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι μια προσωπικότητα αντισυμβατική, εξωστρεφής, κοσμοπολίτικη, έκανε την πόλη πιο οικολογική, πιο ευρωπαϊκή, πιο φωτεινή, συμμάζεψε τα λεηλατημένα από τις προηγούμενες διοικήσεις οικονομικά της. Θα μείνει στην ιστορία γι’ αυτά που συμβόλισε, γι΄ αυτά που εμφύσησε στη συλλογική συνείδηση της Θεσσαλονίκης. Έβαλε τον πήχη ψηλά για το διάδοχό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το Δημόσιο με 40.000 συμβασιούχους και τους έκανε 100.000. Είπε ότι θα μειώσει τους μετακλητούς υπαλλήλους στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία και από 1.900 τους έκανε 3.000. Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει στην κατηγορία του υπουργού της για τα 50.000.000 που έλαβε από το Σόρος. Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάει;

Ο Καμένος που κόπτεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπέγραψε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας την πρόσκληση που απηύθυνε το ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση των Σκοπίων για ένταξή τους στη Συμμαχία.

Για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον προϋπολογισμό του 2019 προβλέπονται 550 εκατομμύρια λιγότερα. Το ‘’Ελληνικό’’ δεν προχωράει, η Black Roc έφυγε, αλλά αυτά δεν απασχολούν την κυβέρνηση.

Ακολουθεί το σχετικό τηλεοπτικό απόσπασμα:

* Η Γιάννα Παναγοπούλου είναι πολιτική υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του «Ποταμιού».

Πηγή: ΑΤΛΑΣ ΤV