4 Αυγ, 2015

Ο μόνος υπόλογος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι ο Πρωθυπουργός

Σπύρος Δανέλλης

Το πραγματικά απίστευτο με τα όσα ομολογεί ο κ. Βαρουφάκης είναι ότι ο κ. Τσίπρας αντιδρά με αυτό τον τόσο χλιαρό τρόπο και αποφεύγει να αναφερθεί επί της ουσίας σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, που έχει χαρακτηριστικά εθνικής προδοσίας.

«Είναι πρωτοφανείς οι συμπεριφορές πάρα πολλών βασικών στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και εντέλει του ίδιου του Πρωθυπουργού γιατί βεβαίως κάθε ενέργεια, κάθε παράλειψη της κυβέρνησης και κάθε κυβερνητικού στελέχους αντανακλά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης στην εκπομπή του Πέτρου Κασσιμάτη στο ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά.

Σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου το πραγματικά απίστευτο με τα όσα ομολογεί ο κ. Βαρουφάκης είναι ότι «ο κ. Τσίπρας αντιδρά με αυτό τον τόσο χλιαρό τρόπο και αποφεύγει να αναφερθεί επί της ουσίας σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, που έχει χαρακτηριστικά εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας πως «σε μια τέτοια απίστευτη πραγματικότητα που ανατριχιάζεις να τη σκέφτεσαι είμαστε παγιδευμένοι με τόσο ανεύθυνα και τόσο αχαρακτήριστα πρόσωπα».
Η παγίδευση της χώρας έγκειται στο ότι στις «20 του Αυγούστου δεν θα μας σώζει τίποτα αν δεν καταφέρουμε να διασφαλίσουμε τα 3,2 δις που πρέπει να δώσουμε στην ΕΚΤ. Εκεί θα έχουμε την απόλυτη χρεωκοπία και δεν μπορεί να μας σώσει ούτε η πολική βούληση ούτε η καλή διάθεση κανενός» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Και ενώ η Βουλή θα έπρεπε να έχει ένα οργασμό παραγωγής κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού έργου, δυστυχώς η Βουλή έχει σχεδόν κλείσει, μην έχοντας προγραμματισμένες εργασίες, με τους βουλευτές να βρίσκεται ο καθένας στην περιφέρειά του».
Υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση, σύμφωνα με το Σπύρο Δανέλλη, δεν είναι άλλη από την Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εμείς έχουμε πει ως ΠΟΤΑΜΙ και έχει συμφωνήσει και το σύνολο της αντιπολίτευσης ότι θα πρέπει το κυβερνών κόμμα να πάρει τη πρωτοβουλία για πρόταση μομφής προς το πρόσωπο της ΠτΒ. Οφείλει να το κάνει αυτό η κυβέρνηση, δεδομένου ότι και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν πλέον με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές της Προέδρου της Βουλής». Κλείνοντας τόνισε πως οι εκλογές θα έρθουν αναπόφευκτα, παρότι είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για εκλογές όταν η χώρα βρίσκεται σε αυτήν την οικονομική κατάσταση, διότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να υποδυθεί το ρόλο του εθνικού ηγέτη, όντας ο ίδιος ανεπαρκής.
«Μία ώριμη κοινωνία, ένας ώριμος πολίτης δεν μπορεί παρά να θεωρεί ότι ο βασικός υπεύθυνος και υπόλογος για όλη την πορεία αυτού του τραγικού εξαμήνου και του τεράστιου κόστους το οποίο καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα, δεν είναι κανένας άλλος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

4 Αυγούστου 2015, Κανάλι Ένα