21 Μαρτίου, 2019

Ο κόσμος εκτιμά την στάση του Ποταμιού

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του ALPHA με τον Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου

Την πεποίθησή της ότι ο κόσμος θα εκτιμήσει την στάση του Ποταμιού τόσο στο θέμα του Μακεδονικού, όσο και στα επί μέρους ζητήματα,
εξέφρασε η κ. Κατερίνα Μπακογιάννη, στην συχνότητα του Αlpha Radio. «Απευθυνόμαστε σε όσους έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν πείθονται από τη ΝΔ, η οποία γίνεται όλο και πιο συντηρητική», είπε. «Όσους θέλουν μία διαφορετική φωνή στη Βουλή μακριά από τα άκρα.» Επισήμανε επίσης ότι το Ποτάμι βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις ήδη δικαιώνουν την στάση του. «Ποια θα ήταν η στάση του ΝΑΤΟ», αναρωτήθηκε, «εάν η Ελλάδα είχε καταψηφίσει τη Συμφωνία που προωθεί την ειρήνη στην περιοχή;»

Ερωτηθείσα για την τροπολογία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή είπε πώς "όλα αυτά είναι μικροπολιτική και είναι ντροπή να γίνονται πράγματα που μοναδικό στόχο έχουν την παραμονή στην καρέκλα με κάθε κόστος" και ότι το Ποτάμι παραμένει συνεπές στις θέσεις του.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές και το ευρωψηφοδέλτιο, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως "πρόσωπα έκπληξη που θα τραβήξουν μεν ψήφους, αλλά δεν θα κάνουν τίποτα στην Ευρωβουλή, δεν θα δείτε στο Ποτάμι" και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχουν κάνει οι δύο νυν ευρωβουλευτές του Ποταμιού την τελευταία πενταετία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για ευρύτερες συμμαχίες πάνω σε συγκεκριμένα προγράμματα καθώς, όπως είπε, «η μισή Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει από την κρίση την άλλη μισή».

Τέλος, σε ερώτημα για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως το Ποτάμι εξ αρχής έχει μιλήσει για διακριτούς ρόλους. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια που προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση δεν πείθουν ούτε τους κληρικούς στους οποίους «κλείνει το μάτι», ούτε τελικά τους ψηφοφόρους, είπε.

Ακούστε την συνέντευξη: