30 Αυγ, 2015

Ο κόσμος έχει ανάγκη από λύσεις και όχι από επαναστατικές κορώνες

Νίκος Ορφανός

Στην πρωινή ενημερωτική του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά παρευρέθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού Νίκος Ορφανός μαζί με την Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ, τη Θεανώ Φωτίου από το ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Χιόνη από το ΚΚΕ και τη Ραχήλ Μακρή από το ΛΑΕ.

Ο κύριος Ορφανός είπε πως «τα μνημόνια όπως εφαρμόστηκαν έγιναν απεχθή για την κοινωνία γιατί είχαν προτεραιότητα τους φόρους ενώ τα όποια αναπτυξιακά μέτρα παρεπέμπονταν στις καλένδες. Αντί να επιταχύνουμε τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη γρήγορη δημιουργία θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας που θα προσθέσουν εισφορές στα ταμεία, απευθυνόμαστε συνεχώς στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους για να τους παίρνουμε λεφτά. Έχουμε εκτίναξη της ανεργίας στο 40 % και καθημερινά επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο».

«Οι πολιτικοί πρέπει να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις και όχι να σχολίαζουν. Είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Το δίλημμα είναι: έχεις λύσεις ή δεν έχεις. Επί 7 μήνες η κυβέρνηση λειτουργούσε με αδιαφορία και επιπολαιότητα, με παντελή έλλειψη σχεδίου και χωρίς προτάσεις που να έχουν ένα πρακτικό αντίκρισμα. Είδατε τι έγινε με την επιβολή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση; Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι αυτό το μέτρο αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία» υπογράμμισε ο κύριος Ορφανός, για να υπερτονίσει στη συνέχεια:

«Βλέπουμε την κατάρρευση της αντιμνημονιακής απάτης. Όσοι μιλούν για έξοδο από το ευρώ θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στον κρατισμό και στην κομματικοποίηση της κοινωνίας . Είναι γεγονός ότι το μνημόνιο έχει δυσκολίες και πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές αλλά αυτές επιτυγχάνονται μόνο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το Ποτάμι κατέθεσε προτάσεις για την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής, για την Παιδεία, για τη δημόσια Υγεία. Όσοι δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα και όσοι δε θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα, αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακοί. Εμείς έχουμε προτάσεις και ισοδύναμα. Εμείς μπορούμε και ξέρουμε»

Ο κύριος Ορφανός έκανε σαφές ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι ψευδεπίγραφο

«Την πραγματική ανεξαρτησία της πατρίδας μας δεν μπορεί να μας την δώσει κανείς. Μόνο η οικονομική ανάπτυξη μπορεί»

Ο Νίκος Ορφανός προσκλήθηκε και στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ανδρίτσο και ρωτήθηκε για το μίνι – επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΕ , το οποίο οδήγησε στην αποχώρηση της Θεανώς Φωτίου από το πολιτικό πάνελ

« Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αρθρώσουμε σοβαρό πολιτικό λόγο.Εκτός από τους καλεσμένους και οι δημοσιογράφοι πρέπει να προφυλάσσουν το επίπεδο της συζήτησης. Το θέμα μας πρέπει να είναι να βρούμε λύση στον απελπισμένο επιχειρηματία που βλέπει ότι δεν μπαίνει πελάτης στο μαγαζί του. Η πολιτική ανωριμότητα και η συνθηματολογία πρέπει να τελειώσει»

Ερωτηθείς για τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΟΤΑΜΙ ο κύριος Ορφανός απάντησε:

Ο κόσμος όμως έχει ανάγκη από λύσεις και κυρίως το να υπάρχεις στην καθημερινότητά του δεν έχει ανάγκη από συνθήματα και επαναστατικές κορώνες, αλλά. Για μένα τα προβλήματα της Β’ Πειραιά είναι πρώτη προτεραιότητα, εργάζομαι συστηματικά για την επίλυσή τους και πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας επιβραβεύσουν».

Δείτε εδώ το βίντεο:

*Ο Νίκος Ορφανός είναι υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού.

30 Αυγούστου 2015