11 Μαΐου, 2019

Ο καθημερινός αγώνας για ένα καλύτερο αύριο

Νικόλας Ανδρίτσος

Πολύς κόσμος με ρωτάει γιατί ασχολείσαι με την πολιτική, καλά είσαι εκεί που είσαι, δεν έχεις ανάγκη κανέναν τι πας και μπλέκεις και βάζεις μπελάδες στο κεφάλι σου.

Η απάντηση μου είναι ότι στις εποχές που ζούμε είναι απαραίτητο να ασχοληθούν όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, πετυχημένοι διαφορετικοί και λογικοί με την πολιτικοί. Όχι επειδή βλέπουν την πολιτική σαν επάγγελμα, αλλά σαν λειτούργημα με ψηλά ηθικά στάνταρ, επειδή έχουν ένα όραμα για το πως πρέπει να είναι τα πράγματα.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, επειδή αλλιώς θα συνεχίσουν να ασχολούνται οι λάθος άνθρωποι εκείνοι που μας έφτασαν στο σήμερα εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση και τον φόβο του κόσμου. Σε μια Ελλάδα χωρίς πολιτική παιδεία, όπου επικρατεί ο λαϊκισμός και βαφτίζεται πολιτικό πρόγραμμα, άνευ ουσίας. Με θεσμούς που έχουν καταρρεύσει, κρατώντας έτσι μια ολόκληρη κοινωνία ομήρους.

Το να εκφράσουμε απλά την επιθυμία για μια αλλαγή είναι εύκολο, τα λόγια όμως δεν μετράνε, όταν τα χουνε πει κι άλλοι. Μόνο οι πράξεις μετράνε σ’ αυτήν τη ζωή και καθορίζουν ποιοι είμαστε και πως μας αντιμετωπίζει ο κόσμος. Το να υποστηρίξεις και να ζεις καθημερινά την αλλαγή, που επιθυμείς, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά είναι αναγκαίο ακόμα κι αν αυτό σε φέρνει αντιμέτωπο με τα προσωπικά συμφέροντά σου.

Ο ευσυνείδητος πολίτης γεννάει μια ευσυνείδητη κοινωνία, η οποία θα φέρει στο φως ευσυνείδητους πολιτικούς.

Οι μικρές αλλαγές και τα μικρά βήματα είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά και την αλλαγή πραγματικότητα, γιατί οποίος δεν μπορεί να κάνει τα μικρά πράγματα σωστά δεν θα είναι ποτέ έτοιμος για μεγάλες ανατροπές.

ΠΗΓΗ: TheCaller.gr

* Ο Νικόλας Ανδρίτσος είναι Διευθυντής Πωλήσεων σε εταιρία μηχανολογικού εξοπλισμού στη Φρανκφούρτη και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι