7 Οκτωβρίου, 2015

«Ο κ. Τσίπρας πάλι είπε πολλά για τα οποία όμως στην διακυβέρνησή του έκανε ελάχιστα»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Τρίτης 6 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΕΡΤ FOCUS με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως στην τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία, η στάση του Ποταμιού, ως υπευθύνου κόμματος, θα είναι εκ νέου αυτή της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Με τη συμφωνία να προβλέπει 270 δράσεις, οι 157 εκ των οποίων πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, το Ποτάμι θα συνεισφέρει με προτάσεις, ιδέες και λύσεις στις περιπτώσεις που υπάρχουν βαθμοί ελευθερίας, όπως το ασφαλιστικό, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και οι εργασιακές σχέσεις και θα ψηφίζει κατά περίπτωση σχέδια νόμου με κριτήριο τη συμφωνία του ως προς το περιεχόμενό τους.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες, ο βουλευτής του Ποταμιού, χαρακτήρισε το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα ως δάσκαλο που προκαλεί ήδη έναν καρποφόρο προσυνεδριακό διάλογο.

Ο κ. Μαυρωτάς συνέχισε την τοποθέτησή του κρίνοντας πως ο κ. Τσίπρας είπε πολλά στις προγραμματικές δηλώσεις, για τα οποία έκανε ελάχιστα κατά την πρόσφατη επτάμηνηαναλο διακυβέρνηση, έχοντας ως δικαιολογία τη διαπραγμάτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πελατειακό κράτος, μια από τις βασικότερες παθογένειες, που συνεχίζεται ως πρακτική με τη διανομή θέσεων μεταξύ Συ.Ριζ.Α. – Αν.Ελ. με την αναλογία 11:2 μολονότι ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – Πα.Σο.Κ. – Δημ.Αρ. για την αντίστοιχη αναλογία 4:2:1.

O βουλευτής Αττικής επεσήμανε πως περισσότερο από τις επενδύσεις είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή του φορολογικού, του ασφαλιστικού, της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του θέτοντας ως μεγάλο στοίχημα την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω δύο διαφορετικών στρατηγικών, για αμφότερες τις οποίες είναι αναγκαία η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος: αυτής των λίγων μεγάλου εύρους έργων που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας και αυτής της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης